Un bon plat de pasta al dente
Un bon plat de pasta al dente
Consells de cuina amb la Maria Nicolau

Oli per bullir la pasta? 3 trucs perquè et quedi al punt

Espaguetis, macarrons, tallarines, canelons... De varietats de pasta i de receptes per cuinar-la n'hi ha infinites, però vols saber què has de fer per què la pasta et quedi sempre "buona buona"?

Cuinar un plat de pasta pot semblar un pim-pam, però si vols que les receptes de pasta et quedin com a una autèntica "nonna" italiana, pren nota dels truquets que t'explica la Maria Nicolau.

El primer consell és comprar pasta de qualitat. La varietat trafilata al bronzo és la recomanació de la xef del restaurant El Ferrer del Tall. Aquest tipus de pasta està elaborada amb un procediment que fa que quedi més rugosa. Aquesta textura permet que la salsa s'enganxi més a la pasta i quedi ben gustosa. És veritat que aquest tipus de pasta és una mica més cara que la pasta de blat tradicional però...

"El salt qualitatiu de gust compensa la petita diferència de preu", diu Maria Nicolau.

 

El segon truc molt important que pots posar en pràctica és no afegir oli a l'aigua de bullir la pasta. És un costum que té molta gent i que, segons Maria Nicolau, no aporta res al plat i fa que la pasta rellisqui més i no lligui bé amb la salsa.

També és molt important afegir una mica d'aigua de bullir la pasta a la salsa, perquè el midó que conté aquesta aigua ajuda que la pasta i la salsa quedin més ben lligades.

 

 

I per si us animeu a cuinar receptes diferents amb pasta, aquí teniu algunes propostes ben originals:

1. Frittata d'espaguetis

Fritata d'espaguetis

 

2. Orecchietti a la sorrentina

Orecchietti a la sorrentina

 

3. Espaguetis del cardenal amb cranc blau

Espaguetis del cardenal amb cranc blau

 

 

ARXIVAT A:
Consells de cuina
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut