Tres maneres fàcils i efectives de conservar els bolets
Un cop s'han collit, els bolets es fan malbé cada hora que passa. "Tot es mou" ens explica tres sistemes per conservar-los. I sense dedicar-hi gaire temps!
Tres maneres fàcils i efectives de conservar els bolets
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Els consells del micòleg Marc Casabosch al "Tot es mou"

Tres maneres fàcils i efectives de conservar els bolets

Un cop s'han collit, els bolets es fan malbé cada hora que passa. "Tot es mou" ens explica tres sistemes per conservar-los. I sense dedicar-hi gaire temps!

TEMA:
Consells de cuina

La temporada de bolets està arrencant i cada vegada hi ha més gent que arriba a casa amb els cistells molt plens. Els bolets són molt bons, però tenen un problema: es fan malbé molt ràpid. Què es pot fer per conservar-los? El micòleg Marc Casabosch proposa tres tècniques molt senzilles a "Tot es mou": congelar-los, conservar-los amb oli i assecar-los.

 

1. Congelar-los

Si voleu anar per feina quan arribeu a casa, la millor manera és congelar els bolets. Hi ha bolets que es poden congelar en cru (el reig o el sureny), però n'hi ha d'altres que s'han de fer suar perquè no es cremin o no quedin aigualits. A foc lent, amb oli i sal, els bolets deixen anar aigua i després els podem congelar coberts amb la mateixa aigua.

 

2. Conservar-los amb oli

La conservació amb oli funciona molt bé amb els rovellons, per exemple. Només cal escaldar-los, deixar-los reposar i, a continuació, submergir-los amb oli. Es poden escalar ja condimentats: amb vinagre, sal, pebre o algunes herbes aromàtiques. Per minimitzar riscos, podem tenir el pot esterilitzat bullint-lo amb una mica de vinagre 10-15 minuts.

 

3. Assecar-los

Els camagrocs són bolets ideals per usar la tècnica de l'assecat. Cal tenir en compte que no els ha de tocar sol directe. Cal buscar un lloc a l'ombra, ventilat i, si pot ser, relativament fresc. Hi ha receptes en què els podem usar directament deshidratats i d'altres en què els hem de posar en remull uns minuts abans de coure'ls.

ARXIVAT A:
Consells de cuina

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut