El micòleg Marc Casabosch parla, al "Tot es mou", dels diferents tipus de rovelló, el bolet estrella dels catalans. Veiem quins tipus podem trobar a casa nostra, desmuntem alguns mites i expliquem tres tècniques per fer conserva de rovellons.   Tècniques per fer conserva de rovellons:   Comencem amb l'opció més clàssica:   CONSERVA AMB VINAGRE I OLI 1 part de vinagre, 1 part d'oli, 3 parts d'aigua   ROVELLONS CONGELATS Cal congelar-los amb el seva pròpia aigua   ROVELLOS ASSECATS Mètode que es fa servir habitualment amb altres bolets, com els camagrocs.     Tipus de rovellons i on trobar-los a Catalunya:   PINETELL   El pinetell (CCMA) Pinetell / Pinenca / Rovelló d'Obaga "Lactarius deliciosus"   ROVELLÓ D'AVET I DE PI NEGRE   El rovelló d'avet i el rovelló de pi negre (CCMA) Rovelló d'avet i rovelló de pi negre "Lactarius salmonicolor" i "Lactarius quieticolor"   ROVELLONS DE SANG   El rovelló de sang (CCMA) Rovelló de sang / Esclata-sang / Rovelló de solell "Lactarius sanguifluus"   ROVELLÓ VINADER   El rovelló vinader (CCMA) - Rovelló vinader / Vinader / Esteper / Vinós "Lactarius vinosus"     Mites sobre els rovellons: El Marc Casabosch confirma o desmenteix alguns mites o coses que es diuen sobre els rovellons: Els rovellons de la costa són més bons que els del Pirineu -> Depèn del bosc Els rovellons fan orinar fosc -> Cert Al costat d'un rovelló sempre n'hi ha un altre -> No sempre Els rovellons més grossos sempre tenen cucs -> No sempre Els rovellons de l'Europa de l'Est poden ser radioactius -> Cert, en part