Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Les relacions de parella, al "Tot es mou"

"Red flags": cinc actituds que no s'han de permetre en una relació

Totes les parelles tenen desavinences i coses que les molesten de l'altra persona, però algunes actituds haurien de ser línies vermelles que no s'haurien de tolerar

L'ordre, la neteja, la falta d'atenció i escolta, un mal sentit de l'humor, que ronqui... Les coses que poden molestar d'una parella són moltes i molt variades. Algunes es poden solucionar amb una bona conversa encara que puguin arribar a fer perdre els nervis. Però, tal com explica la psicòloga i sexòloga Sílvia Catalán, hi ha actituds que "no podem tolerar" i que haurien de convertir-se en un senyal d'alerta.  

Segons ella, el més important és recordar que "som persones senceres" i que cal fugir de la idea que la parella ens ha de completar. "He de tenir la sensació que puc ser la mateixa persona dins la parella que fora" i actuar amb la mateixa naturalitat i normalitat quan s'està o no amb l'altre, comenta Catalán. Aquestes són algunes de les actituds que van en el sentit contrari:

 

1. Intentar controlar l'aparença

Una de les coses que hauria de convertir-se en un toc d'atenció és el control sobre l'aspecte de l'altre. Catalán explica que és normal que dins una parella hi hagi intercanvi d'opinions però que, a vegades, encara que sigui de manera subtil, aquests parers poden amagar un intent de control. "Moltes vegades el que no deixen de ser manipulacions poden tenir una base molt suau", comenta la psicòloga, però quan "la parella ens critica i ens comença a portar cap al seu terreny en el moment de vestir o maquillar-nos" hauria de ser un senyal d'alerta.

Dues mans entrellaçades en primer pla
No voler que la parella conegui l'entorn i la família pot ser un senyal d'alerta (Foto de Son Bom [Pexels])

2. No voler quedar amb els amics o la família de l'altre

Una altra actitud que no s'hauria de tolerar en una parella és que no vulgui tenir relació amb l'entorn de l'altre. Quan una persona "sempre troba una excusa" per no veure els amics o familiars de la parella o aquestes persones la molesten, pot indicar que en realitat "la persona que té al davant no li agrada, perquè jo soc jo i el meu entorn", explica la sexòloga.

 

3. No presentar ni conèixer el seu entorn

La situació contrària també hauria de ser una línia vermella: si la parella no convida l'altre a conèixer els seus familiars o amics. Catalán explica que sol ser un mecanisme habitual en parelles joves i que a vegades es pot solucionar amb una conversa, però si una persona amaga el seu entorn de manera continuada no s'hauria de tolerar.

 

4. Control en les relacions sexuals

"El tema de les relacions sexuals no deixa de ser una llibertat", explica la sexòloga, i afegeix que sobretot és motiu d'alerta quan les relacions sexuals estan condicionades o van lligades a amenaces. "És molt important tenir molta consciència del que necessito i vull. I sobretot, comunicar-ho i parlar-ho", explica.

 

5. Oposició a solucionar aquestes actituds

Sílvia Catalán comenta que moltes parelles poden aguantar juntes per por del que dirà la gent, o pels fills en comú, però recomana que si es detecten "línies vermelles o límits que s'estan superant en la relació com a mínim cal confrontar-ho amb la parella". Si en aquesta confrontació no hi ha una voluntat de solucionar aquestes actituds, cal plantejar-se que segurament "aquesta persona no és la que t'ha d'acompanyar en el teu camí. La parella és per passar-ho bé, estar a gust i tenir una bona vida", conclou.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut