Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Ordre i neteja, al "Tot es mou"

La Ordenatriz: "Tenia la casa feta un desastre. Vaig dir-me que m'havia d'ajudar a mi mateixa i ara puc ajudar els altres"

La Begoña Pérez té la teoria que l'ordre i la neteja al nostre entorn ens aporten pau mental. N'ha fet un mode de viure i li està resultant tot èxit. És una de les influencers de moda a casa seva i a part de l'estranger

Begoña Pérez és Bego, la Ordenatriz, i des de fa uns anys s'ha convertit en una estrella de les xarxes socials gràcies als seus consells per fer dissabte. Treure taques, tenir la cuina com una patena o els armaris en perfecte ordre de revista... No hi ha res en l'àmbit domèstic que l'Ordenatriz no pugui arreglar.

Ho explica a "Limpieza, orden y felicidad", el llibre que ha publicat arran de l'èxit del seu compte d'Instagram, que té gairebé 800.000 seguidors. Ella mateixa respon totes les consultes que li arriben, que poden arribar a ser 1.500 en un dia.

 

 

 

La Bego va començar durant el confinament del covid, i ara es dedica a aquesta activitat de consultoria plenament. Fins i tot visita clients per ajudar-los a casa seva.

"Tot just quan vaig començar a Instagram va començar la pandèmia, i tothom era tancat a casa, amb les taques i els armaris... No és que la gent tingués més temps per fixar-s'hi, és que ho tenien allà al davant, tota l'estona!"

 

La idea no la va originar la pandèmia. Va ser fruit d'un procés de superació emocional després de la mort del seu pare.

"Després d'un any de dol vaig adonar-me que tenia la casa feta un desastre, amb set fills per allà, i molt descentrada, amb problemes mèdics fins i tot. Allà vaig dir-me que m'havia d'ajudar a mi mateixa. I ara em dic que si puc fer-ho, puc ajudar els altres. Aleshores vaig començar a explicar trucs que la gent va anar preguntant, i vaig comprovar que allò que explicava els anava sortint."

 

 

 

Abans d'endreçar, cal rentar

La principal inspiració de la Bego va ser Mary Kondo, probablement la consultora d'organització més famosa del món. La Bego, però, va un pas més enllà i vol destacar la importància de la neteja en l'origen de tot procés d'ordre. Per això ha ideat els seus propis mètodes i productes, com la fórmula màgica per netejar superfícies, que mai ha dubtat a compartir.

"Intento buscar les solucions més ecològiques combinades amb les més efectives. De vegades amb l'ecologia no n'hi ha prou, per desgràcia."

Però no tot és la cuina o el bany. La roba cal que estigui neta, no deixar-la bruta a l'armari d'una temporada a l'altra. En aquest apartat, ens ha donat un consell sobre una de les parts més difícils de la bugada: la roba blanca.

"Per començar, la rentadora blanca ha de ser del tot blanca. No claret, ni blavet, ni rosadet... Aleshores podem fer servir el percarbonat (oxigen actiu), una mena d'aigua oxigenada sòlida, que l'hem d'entendre com a lleixiu en pols. Aconsegueix un blanc meravellós."

 

 

Per endreçar cal desendreçar primer

Els mobles on guardem la roba solen ser universos que ni els seus propietaris coneixen del tot. Són una de les especialitats de la Bego, on posa a prova tot el talent i l'experiència.

"Un armari, sembla que no, però té un fons gairebé infinit. Quan vaig a casa d'un client i en començo a buidar un, sol passar que et diuen: ‘Guaita on eren aquells pantalons!' I de vegades encara porta l'etiqueta!"

Per això no hem de tenir por ni mandra de buidar tot l'armari, fer tria i anar ressituant cada peça allà on ens convé.

 

 

 

Ordre i seny amb fills a casa

La Bego, que té set fills, avisa que quan vivim amb criatures o adolescents cal tenir paciència. No tothom veu el desordre de la mateixa manera, ni ordena de la mateixa manera, i sembla que la canalla d'avui en dia veu una pila de roba i no els sembla desordre. Com podem educar-los en l'ordre, doncs?

"Amb molta paciència i donant molt exemple. Repetir, repetir i repetir. Millor sense fer-nos pesats; sempre podem recórrer a l'humor. Sobretot ensenyar que compartim una casa que està plena de coses i, esclar, hi són per utilitzar-les i gaudir-ne, però que si utilitzem després caldrà netejar i endreçar."

De la seva experiència voltant per tota mena de llars, la Bego conclou que "la gent és bastant endreçada, en general". Una altra cosa seria pensar que aquells que ja se senten còmodes en el caos no necessiten els seus serveis. Hi ha de tot i cada casa és un món.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut