La ceba és un ingredient molt habitual a la nostra cuina. Un aspecte molt interessant d'aquesta hortalissa és que la podem consumir tot l'any i sovint és la base d'on parteixen els grans hits de la cuina catalana com el clàssic sofregit. Però les possibilitats de la ceba van molt més enllà de la cassola perquè a més de ser l'ingredient de moltes receptes delicioses també té moltes propietats nutricionals. Com moltes hortalisses de la seva família, com ara el porro i l'all, aporta efectes positius sobre el nostre organisme. La ceba conté àcid fòlic, és rica en hidrats i en vitamines A, B1, C i E. També porta ferro, fòsfor, calci, magnesi, iode, clor, níquel, potassi, zinc, cobalt, coure, sofre, silici i brom. Propietats destacades de la ceba -Té efectes positius sobre el sistema respiratori: el clàssic remei casolà que funciona per combatre la tos és posar una ceba tallada pel mig a la tauleta de nit. Un altre remei que actua sobre el sistema respiratori és bullir a foc lent les cebes fins que quedin ben estovades, posar-hi una mica de mel i menjar-ne un bon tros, o fins i tot una sencera, cada 4 hores.  -També es fa servir la ceba per millorar algunes malalties relacionades amb la circulació perquè té propietats anticoagulants.  -Una altra propietat de la ceba a tenir en compte és que ajuda a suar i això dona energia al cos. -D'altra banda, es pot considerar un aliment depuratiu perquè neteja les artèries.   - A vegades la ceba pot causar gasos, si és el cas, podeu bullir-la un punt amb una mica d'aigua perquè alliberi el gas que conté.    8 receptes on la ceba és protagonista Entre les millors receptes amb ceba no podia faltar-hi un clàssic com aquest. Maria Nicolau ens explica com fer una sopa de ceba i farigola boníssima, i, a més, baratíssima!           View this post on Instagram                       A post shared by Televisió de Catalunya (@tv3cat)   Receptes originals amb ceba  La ceba pot ser també protagonista en plats frescos i diferents com aquests! 1. Col amb ceba al cop de puny 2. Coca de ceba 3. Hamburguesa de conill amb ceba, rossinyols i espàrrecs 4. Coca de ceba i pebrot i bacallà confitat 5. Nyoquis amb crema de ceba 6. Tatin de ceba 7. Flam de ceba