Plantes aromàtiques, amb Carme Ruscalleda
La xef Carme Ruscalleda ens ha demostrat que a banda de donar alegria als nostres balcons, aquestes plantes també ens poden donar moltes alegries al paladar!
Plantes aromàtiques, amb Carme Ruscalleda
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Consells de cuina al "Tot es mou"

Plantes aromàtiques, amb Carme Ruscalleda

La xef Carme Ruscalleda ens ha demostrat que a banda de donar alegria als nostres balcons, aquestes plantes també ens poden donar moltes alegries al paladar!

La xefCarme Ruscalleda ha portat al Tot es mou un mostrari de plantes aromàtiques per enriquir la nostra cuina. A banda de donar alegria als nostres balcons, aquestes plantes també ens poden donar moltes alegries al paladar!

És habitual disposar de les herbes aromàtiques seques, i d'aquesta forma les tenim a la nostra disposició tot l'any, però a la primavera les tenim a la nostra disposició "fresques". Les podem mantenir en testos decoratius o a les jardineres i amb acció "antimosquits": l'alfàbrega, la menta, la lavanda, la citronel·la o els geranis.

 

 



Mescla d'herbes per a l'amanida


Una mescla d'herbes picades fines, com ara julivert, coriandre i alfàbrega, sobre una amanida de cogombre, api, ceba i tomàquet la transforma totalment.


L'alfàbrega


Un ingredient indispensable en molts plats de la cuina italiana. Una pizza sense alfàbrega o basilicó seria com "descafeïnada"! També és la protagonista del pesto. Les fulles fresques és millor esmicolar-les i afegir-les a l'últim moment, ja que si les piquem o les cuinem massa s'esvaeix la intensitat del gust.

 


Escabetxos o guisats a la vinagreta


Un buquet de marduix, llor i farigola en un escabetx o en un guisat a la vinagreta hi suma un perfum delicadíssim i original.

 


Plats tradicionals


A les clàssiques faves a la catalana, el buquet de menta, julivert i llor és el perfum que l'abracen. Un altre exemple: al Maresme tenim una recepta antiga, datada al segle XVII, a Mas Arquer de Goscons d'Arenys de Munt, pollastre amb cireres, on l'herbeta sajolida hi té un protagonisme molt gurmet.

 


El llorer


La fulla necessita hidratar-se per extreure'n les aromes, per això és indicat cuinar-la en receptes de xup-xup com guisats de llegums, brous, salses, escabetxos, peixos i mariscs.



Peixos i herbes aromàtiques


Una marinada de salmó o d'orada, sense anet, podria ser un pèl avorrida. També un peix al forn, sencer, tant si és gros com petit. A dins l'obertura de la ventresca, un lligat de fonoll, julivert i alfàbrega li aporta un perfum elegantíssim!

 


"Cebiches"


En aquesta preparació, les herbes hi juguen un paper fonamental, amb l'amaniment nomenat "leche de tigre" de la cultura peruana. Són ideals a l'estiu amb les herbes fresques! Per preparar un bon "cebiche" cal triturar i colar els següents ingredients:

  • 450 g api pelat i tallat a trossos
  • 45 g julivert escaldat
  • 36 g fulles de coriandre
  • 22 g escalunya a trossos
  • 20 g suc de llima
  • 20 g suc de llimona
  • 375 g oli d'oliva
  • 6,7 g xili de Jalapa fresc

 


Postres amb plantes aromàtiques


Afegir a una nata muntada una juliana de menta i farigola llimonera per acompanyar unes maduixes amanides o un flam o un bescuit, o un gelat, és un pas més enllà a causa de la suma de les aromàtiques.
Unes magdalenes, de les d'oli d'oliva elaborades a casa, amb l'afegitó de fonoll o anet, són unes altres magdalenes.

Elaborar un flam a casa, amb la llet infusionada amb farigola llimonera (en lloc de llimona i canyella o vainilla) és un flam diferent!

 

Begudes refrescants amb un toc aromàtic


Preparar a l'estiu un batut fred de llet i cacau, perfumat amb un buquet de menta i farigola, és una altra originalitat aromàtica. O una beguda fresca amb suc de llimona i un buquet de farigola llimonera, menta i cerfull.

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut