Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Les al·lèrgies de la pell

Per què la roba interior hauria de ser blanca?

Els tèxtils sintètics i els tints que contenen productes químics poden causar irritacions o reaccions al·lèrgiques a la zona genital, sobretot de les dones

La roba interior s'ha convertit en una peça de moda més. N'hi ha de molts tipus, colors i materials. Aquesta roba, però, té un contacte directe amb la zona genital, sobretot en les dones, i la seva composició pot comportar problemes en persones que tinguin la pell més sensible a possibles reaccions al·lèrgiques.

Fa uns dies, un tuit de la il·lustradora Moderna de Pueblo, on comentava que la roba interior de color fosc podia provocar infeccions, va generar un intens debat a les xarxes sobre com hauria de ser la roba íntima

Al·lèrgies, sí; infeccions, no

La ginecòloga de l'Hospital de Sant Pau Cristina Vanrell recalca que el color i el teixit de les calces i altra roba interior poden provocar reaccions al·lèrgiques o irritacions, però no infeccions. Vanrell comenta que la zona genital no és diferent de cap altra part del cos, però que aquí, amb el mateix moviment del cos, en asseure's i aixecar-se, el frec de la roba amb la pell és més freqüent, sobretot en les dones.

La doctora de l'Hospital de Sant Pau explica que les molèsties vulvars i vaginals són les consultes més freqüents que reben els serveis de ginecologia. D'aquestes, n'hi ha de dos tipus, les infeccioses, que normalment es coneixen com a càndides, i les que són irritatives o al·lèrgiques, que són les que provoquen la roba interior i que poden arribar a ser molt molestes.

Per això explica que els teixits naturals són més indicats per a la població en general, però sobretot per a aquelles dones que tingui una pell més propensa a la irritació. 

"Qualsevol peça de roba que tingui una textura menys natural serà més al·lergènica. Si utilitzem calcetes de cotó, de lli o de seda, són teixits més naturals i per tant menys irritants."

 

Si és de color blanc, millor

El teixit no és l'únic element a tenir en compte a l'hora de comprar la roba interior. El color també pot ser causant d'irritacions. Tal com comenta Vanrell, el millor és que la roba íntima sigui de color blanc, ja que segurament no haurà passat per cap procés de coloració, perquè molts teixits naturals, com el cotó, són blancs.

Per fer roba interior de diferents colors, no només negra, normalment s'utilitzen tints que contenen productes químics, i aquests poden ser els responsables de les reaccions al·lèrgiques. Si es decideix comprar peces de roba de colors, és millor assegurar-se que s'han fet servir tints naturals per aconseguir-ne el resultat final.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut