Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
La proposta del cap de setmana

Passeu pel Montsià i degustareu l'arròs des del primer plat a les postres! 

Fins al 23 d'octubre, una desena de restaurants d'Amposta i del Poblenou del Delta, al Montsià, ens ofereixen menús especials amb l'arròs com a protagonista. 

Coincidint de ple amb la temporada de la sega de l'arròs al delta de l'Ebre --que ja ha començat en molts camps-- les persones amants dels àpats protagonitzats per l'arròs tenen una cita aquest penúltim cap de setmana de setembre i fins al dia 23 d'octubre. A Amposta i al Poblenou del Delta, nucli del mateix municipi, podran degustar des de la tradicional paella marinera o amb verdures, passant pels autèntics plats d'arròs caldós o a la llauna. Tot és de producte de proximitat, de quilòmetre zero. 

 

Jennifer Ferrer, cuinera al restaurant Casa Amadeo del Poblenou del Delta, a la comarca del Montsià 

 

Fumet, peix i marisc de les terres ebrenques 

Al "Tot es mou" hem entrat en una de les cuines participants en aquestes vintenes Jornades Gastronòmiques de l'Arròs. És el restaurant Casa Amadeo, al Poblenou del Delta, que fa més de quaranta anys que ofereixen el bo i millor de la gastronomia de la zona. Va ser el primer indret en aquest nucli construït el 1956 --avui dia té uns 180 habitants-- a cuinar plats d'arròs per a la clientela. És un restaurant familiar, són quatre germanes i germans que el regenten. Per la proposta del cap de setmana del "Tot es mou" ens han cuinat un arròs mariner destacant-ne el fumet, el sofregit i l'arròs, és clar, amb el gra rodonet i propi que es comercialitza a la cooperativa Montsià, gairebé centenària. 

 

I per postres... també arròs! 

Per descomptat, trobareu menús especials amb el cereal emblema i motor econòmic de la zona, també, a les postres. La desena de restaurants que hi participen us sorprendran, abans de la sobretaula, a tall d'exemple, amb la mousse de licor d'arròs amb crema de maracujà, gelat refrescant d'arròs o menjar blanc. Tots els menús es poden consultar al web de Turisme d'Amposta. I, això sí, cal tenir present que se n'haurà de fer una reserva prèvia.

 

Des del restaurant Casa Amadeo ens han cuinat un arròs mariner amb carxofes, com el del menú especial de les jornades

 

La collita, en ple rendiment 

A hores d'ara s'està recollint el gra d'arròs dels diversos camps del territori ebrenc. Es calcula que hi ha unes 20.000 hectàrees de terrenys on es cultiva. Aquesta setmana, hem conversat amb la primera dona membre de la Comunitat de Regants del Delta, la Dànae Fandos. Actualment s'encarrega de setanta hectàrees. Tot i ser una feina dura --no tant com abans, quan se segava a mà-- la valora amb molt entusiasme. S'emociona en recordar com forma part del seu imaginari personal, familiar. Són moltíssimes les persones que es dediquen a aquest món de l'arròs. Enguany, però, la calor ha fet estralls a tot el camp català. I al Delta, les altes temperatures continuades de l'estiu han fet que el volum de quilos d'arròs no sigui tan considerable com altres anys. 

 

Dànea Fandos, pagesa arrossaire, primera dona membre de la Comunitat de Regants del Delta de l'Ebre

 

I un cop degustats aquests àpats arrossaires sempre es podran digerir fent activitats de coneixença de l'entorn amb les diverses possibilitats que ofereixen al Delta: caiac, bicicleta, passejades... Tot plegat, per trepitjar i conèixer de primera mà la riquesa gastronòmica i turística del sud del nostre país! 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut