Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Consells de salut, a "Tot es mou"

Osteoporosi: hàbits i aliments per combatre-la

A partir dels 50 anys, moltes persones tenen osteoporosi, una malaltia que pot tenir conseqüències greus. Per mirar d'evitar-la, és recomanable una bona rutina d'exercici i una alimentació saludable

Una de les parts del cos que més pateix els nostres hàbits inadequats són els ossos. Una tercera part de les dones de més de 50 anys tenen osteoporosi, i dels homes, una cinquena part. L'osteoporosi és una manca de densitat mineral òssia, una epidèmia silenciosa que es produeix per diverses causes com la manca d'exercici o una alimentació mancada de certs aliments. 

Osteoporosi: hàbits i aliments per combatre-la
Osteoporosi: hàbits i aliments per combatre-la

El dèficit de calci provoca que els ossos cada cop tinguin menys densitat i resistència, per tant, tenir poc calci al cos pot comportar que els ossos es fracturin amb més facilitat, problemes en el moviment del cos i que ens costi més l'activitat física, entre altres problemes. La nutricionista Sandra Sardina ofereix diverses recomanacions per a combatre l'osteoporosi.

 

Evita el sedentarisme

Una de les claus per evitar l'osteoporosi és fer exercici de força. La nutricionista Sandra Sardina apunta que cal fer exercici físic regular i constant, incorporant-hi exercicis d'impacte. Si bé caminar alenteix la pèrdua de densitat òssia, també cal que fem exercicis d'impacte com saltar, córrer o fer exercicis de força muscular com aixecar pesos per no perdre la massa muscular, que és el que alimenta els nostres ossos. 

 

 

Consum de calci: aliments recomanats

L'espina de la sardina és una bona font de calci
L'espina de la sardina és una bona font de calci

A part de l'exercici, és essencial combinar-lo amb un consum de calci per enfortir i alimentar els nostres ossos. Segons la nutricionista Sandra Sardina, la dosi recomanada diària de calci és un gram al dia. És molta quantitat, ja que tenim moltes pèrdues de calci pel nostre estil de vida com per exemple menjar molts sucres o tendir al sedentarisme. Per tant, és important incloure un gram de calci diari a la teva dieta. A continuació t'ensenyem diversos aliments que pots incorporar en el teu dia a dia per arribar a obtenir les dosis de calci diàries recomanades.

 

90 g de sardines en llauna (el calci es troba a l'espina) 250 mg

20 g de formatge parmesà 200 mg

125 g de iogurt 188 mg

200 g de brócoli 120 mg

30 g ametlles 80 mg

30 g de tahina 130 mg

1 taronja 50 mg

100 g de tofu 180 mg 

 

I els complements de calci... què?

Probablement, et preguntaràs pels complements de calci que pots comprar en farmàcies per regular els nivells de calci del nostre cos. Aquests complements farmacèutics no són recomanables si no hi ha un dèficit de calci real. Suplementar la teva dieta amb complements de calci podria ser contraproduent, per tant, cal fer una alimentació variada per cobrir les quantitats de calci necessàries per al nostre organisme.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut