Noves videoconsoles i tecnologia per Nadal
L'expert en tecnologia Toni Noguera dona tots els detalls de la nova generació de consoles de videojocs, amb la PlayStation 5 de Sony i la Xbox Series S i X de Microsoft al capdavant
Noves videoconsoles i tecnologia per Nadal
Guia per a regals tecnològics al "Tot es Mou"

Noves videoconsoles i tecnologia per Nadal

L'expert en tecnologia Toni Noguera dona tots els detalls de la nova generació de consoles de videojocs, amb la PlayStation 5 de Sony i la Xbox Series S i X de Microsoft al capdavant

TEMA:
Tecnologia
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Aquest Nadal, el regal estrella tornarà a ser la videoconsola. L'expert en tecnologia Toni Noguera dona al "Tot es mou" tots els detalls de la nova generació de consoles de videojocs, amb la PlayStation 5 de Sony i la Xbox Series S i X de Microsoft al capdavant, i ens aconsella cinc regals tecnològics per quedar bé aquestes festes.

 

 

 

Les consoles "Next-Gen"


Les videoconsoles que teníem a casa ja s'han quedat obsoletes. Aquest Nadal arriben les consoles de nova generació, uns dispositius que han fet una important evolució tecnològica que els permeten oferir continguts de més qualitat, de més alt nivell. El realisme en la imatge, la fluïdesa i la velocitat han fet un salt molt important. El canvi és notable.

Una de les grans diferències en aquestes consoles és la nova tecnologia Ray Tracing, o Traçat de Raigs. Es tracta d'un algoritme que imita perfectament com es comportaria la llum en la realitat. Calcula què faria cada font de llum i cada reflex sobre cada un dels píxels d'una imatge.

Això, sumat al 4K a 60 o fins i tot els 120 fotogrames per segon, fa que els jocs d'última generació es vegin de manera fantàstica.
Un apunt important, però: per veure la màxima qualitat d'aquestes videoconsoles, també has de tenir un bon televisor. De poc serveix el Ray Tracing, el 4K, l'HDR o els 120 fps, i tota la parafernàlia tècnica del món, si, al final, la pantalla on jugues és un televisor de fa més de 5 anys.

 

 

Preus de les consoles de nova generació

 

 

Quan van sortir, la generació anterior costava el mateix, en el cas de la Xbox, i la PS4 només era 100 euros més barata que la PS5 actual.
A més, cada marca ha tret dues versions amb diferències importants.

La primera versió és la clàssica, que permet utilitzar jocs físics, el CD o DVD de tota la vida, i la segona versió és completament digital: no pots introduir-hi CD, sinó que te'ls has de comprar.

Amb jocs físics:

  • PlayStation 5 →  499,99 euros
  • Xbox Series X → 499,99 euros


Només jocs digitals:

  • PS5 Digital Edition → 399,99 euros
  • Xbox Series S → 299,99 euros


A nivell de potència, la Xbox Series X i la PlayStation5 no tenen grans diferències. La de Microsoft és, a nivell tècnic, un pèl més potent, però la PS5 està molt ben optimitzada en l'emmagatzematge, per exemple, i això fa que al final no es noti una gran diferència entre una i l'altra. El preu és exactament el mateix.

On sí que es nota la diferència és en la versió digital de totes dues. La PS5 Digital Edition és igual de potent que la seva germana gran, la PS5, l'única diferència és que es queda sense lector de CD.

Però l'opció més barata de totes, sense deixar d'aconseguir una consola de nova generació, és la Xbox Series S. Un 60% més petita, per 200 euros menys pots jugar als jocs d'última generació, tot i que no els veuràs en tota la seva esplendor. A més, tens la meitat d'emmagatzematge: t'hi cabran menys jocs.

La nova generació de consoles també tenen un canvi important en el disseny. Les consoles noves són més grosses perquè, com que processen més, necessiten bona ventilació, i, per tant, ens ocuparan més espai al menjador o allà on tinguem la televisió.

Les dues pesen al voltant de 4 kg i es poden posar en vertical o en horitzontal.


 

Comandaments de nova generació


El DualSense de la PS5 és el comandament més evolucionat dels dos. No només en el disseny, sinó que tothom parla meravelles de les sensacions que et dona. La vibració és molt detallada, el nivell de resposta dels gallets és espectacular. Si, per exemple, estàs controlant un personatge que utilitza un arc amb fletxes, pots notar la tensió exacta que hi apliques. A més de la precisió en la resposta, ara incorpora un micròfon, que et permet parlar amb amics i fer altres tipus d'interaccions.

El comandament de la Xbox és molt similar al de la generació passada i és que, de fet, encara et podria funcionar en aquesta nova videoconsola. Si vols una cosa més professional, hauries de comprar el comandamentXbox Elite: 179,99 euros.

Els comandaments de la PS5 i de la Xbox tenen una altra diferència important: la PS5 té una bateria recarregable i la Xbox va amb piles.

 

 

Models de subscripció per jugar online


-    Game Pass y Game Pass Ultimate, una tarifa plana per jugar a tots els jocs del catàleg de Xbox, i més, des de pràcticament qualsevol pantalla: PC, consola, telèfon...
-    PSNow, amb menys possibilitats, però un catàleg de jocs més populars i amb més fans.

És més important que mai saber què li agrada a la persona a qui li vulguem demanar la videoconsola.
 

 

Jugar a l'ordinador


Noves targetes gràfiques més potents que qualsevol videoconsola de nova generació. Pràcticament disponibles tots els jocs que es llancin, sense restriccions.

 


 

Jugar al núvol


Des del navegador del PC, o el televisor de casa, però sense haver de tenir cap videoconsola a casa, només pagant mes a mes. No necessites un ordinador potent, sinó una connexió potent: i tampoc tant, s'adapta bastant al que tinguis.

 

 

Jugar a dispositius portàtils


Consoles portàtils o mixtes, tauletes o telèfons mòbils.Tenen un altre tipus de públic, amb jocs més casuals, no tan intensius.
 

 

 

Més enllà dels videojocs, us proposem cinc regals tecnològics per demanar als reis, per menys de 100 euros.

 

1. Altaveu intel·ligent

Aquest any fins i tot la proposta per a qui tingui Apple a casa està millor de preu: 99 euros. AmazonAlexa, echo dot, 29,99 euros. GoogleNestHub, 89,99, amb pantalla.

 

2. Endoll intel·ligent

Per menys de 20 euros pots tenir el lavabo calent quan et llevis al matí.


3. Bàscula intel·ligent

Entre 60 i 80 euros, bàscules que et diuen pes, evolució, índex de massa corporal, calculen el tant per cent de greix, el tant per cent de múscul...


4. Auriculars sense fil

Des de 20 euros al que vulguem, toca donar una oportunitat a aquests auriculars que amb el temps han millorat molt la tecnologia, la comoditat i el preu.


5.  Una SmartTV
Per menys de 60 euros, converteixen qualsevol pantalla en un televisor intel·ligent on veure vídeos de youtube i executar altres apps.

ARXIVAT A:
Tecnologia

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut