Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
La higiene dental de les nostres mascotes, a "Tot es mou"

Mascotes: com rentar les dents al teu gos

Com nosaltres, les nostres mascotes també necessiten que els cuidem les dents. Descobreix com ens n'hem de fer càrrec.

Sembla mentida, però les nostres mascotes també necessiten anar al dentista. Assegurar-nos de cuidar de la seva higiene dental pot evitar que desenvolupin problemes greus de salut o, fins i tot, que hagin de passar pel quiròfan.

La veterinària Anna Mendieta ha visitat "Tot es mou" per explicar-nos les particularitats de les dents dels gossos i dels herbívors i quins són els problemes que desenvolupen més habitualment. Com n'hem de tenir cura exactament?

Les mascotes també necessiten anar al dentista

Cada tipus d'animal necessita unes atencions diferents. En el cas dels gossos, el problema dental més habitual és la tosca. Es forma per l'acumulació de placa bacteriana i el calci de la saliva. Un excés de tosca podria arribar a provocar que a la llarga perdés les dents.

En cas que el nostre gos tingui aquest problema, molt probablement el podrem detectar per l'olor. En tractar-se de l'acumulació de bacteris, la boca de la mascota pot arribar a fer un tuf molt desagradable. També ens pot indicar la presència de tosca el comportament de l'animal, ja que el dolor fins i tot pot provocar que deixin de menjar.

Per prevenir-la, podem netejar les dents als nostres gossos. Ho podem fer amb una gasa humida o tovalloletes, especialment quan són cadells, ja que hem de ser més delicats perquè les genives són més sensibles. Una altra opció són els raspalls de dents. Encara que netejar les dents als gossos és una tasca complicada, com més aviat els habituem, més fàcil serà que s'hi acostumin.

Els podem netejar les dents amb una gassa o un respall de dents

El cas dels herbívors, com els conills, és diferent. La principal problemàtica d'aquests tipus d'animals és que les seves dents mai paren de créixer. Gràcies a una alimentació basada en el fenc o l'herba seca poden anar llimant-los naturalment. D'una altra manera, les dents poden créixer massa i crear problemes d'oclusió. Malgrat que les dents es poden llimar a quiròfan, hem d'evitar arribar a aquest extrem.

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut