Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Unir tecnologia i conducció amb totes les garanties és possible

Mans lliures! Conduir i fer servir el mòbil amb seguretat

L'expert en tecnologia Toni Noguera ens presenta un reguitzell d'apps de navegació per a una conducció segura

Fer servir el mòbil mentre conduïm és una distracció molt perillosa que pot provocar una desgràcia. L'expert en tecnologia Toni Noguera ens ha explicat, al "Tot es mou", quins aparells podem fer servir al volant i quins no.

 

Al volant, distraccions zero

Conduir i interactuar amb la tecnologia són dues coses que hauríem de mantenir separades sempre que ens sigui possible. Això ha de quedar clar. La culpa, però, sovint no és de la tecnologia, sinó de l'ús que en fem.

Mòbils i cotxes, una relació perillosa
Mòbils i cotxes, una relació perillosa (CCMA)Els mòbils són fantàstics si ens obren la porta a serveis que ens ajuden: tots els podcasts del món, música infinita, mapes, cerques…
El problema és que són dispositius pensats per captar la nostra atenció, amb notificacions sonores i visuals.

Algunes aplicacions i gadgets ens poden ajudar molt a la carretera, al mateix temps que ens mantenen segurs.

La primera i més evident és GoogleMaps, una app pensada per facilitar-nos la conducció i orientar-nos sense distreure'ns. Ens ofereix:

  • Notificacions de veu per no haver de mirar la pantalla
  • Avisos de trànsit
  • Rutes alternatives
  • Mapes offline
  • I pots fer servir Google Assistant per demanar-li coses


El servei és molt millor si s'hi inclou un sistema Android Auto, un sistema integrat que posa el telèfon en mode "conducció". Permet un control fàcil a moltes de les apps que pots fer servir sense perdre l'atenció a la carretera.

CarOs seria l'alternativa per iOS. El nostre expert tecnològic recomana, però, CarPlay, que requereix un cotxe compatible o un cable adaptador per connectar-lo a una pantalla integrada.

Però aquestes no són les úniques apps de mapes per trobar la nostra destinació. Hi ha alternatives molt bones:


El problema amb aquest tipus d'aplicacions és que es fan servir per avisar altres conductors de la posició de radars mòbils, i, pitjor, de controls policials.

 


És legal fer servir avisadors de radars?


La DGT i la Guàrdia Civil fa un temps que volen prohibir les aplicacions que permeten que els conductors comparteixin amb altres usuaris la localització de radars mòbils, però de moment no se n'han sortit. Fins i tot, GoogleMaps va presentar un servei per avisar dels radars mòbils.
Són legals els detectors de radars?
Són legals els detectors de radars? (CCMA)
 
  • Avisador de radars fixos: Permesos
  • Avisadors de radars mòbils: No està clar, està en un espai no regulat
  • Detectors de radars mòbils (làser o radiofreqüència): Prohibits. Multa i retirada de punts
  • Inhibidors de radars: Prohibidíssims. Multa de 6.000 euros sense reducció, i 6 punts menys al carnet

 

El més recomanable és anar sempre a la velocitat indicada. Ho podem fer amb l'ajuda d'apps com Navier HUD 3 (Android).

 

Navegadors GPS

 

En lloc de fer servir el mòbil amb una app de navegació, podem fer servir navegadors GPS autònoms: els models més moderns tenen bateria per dies, sense gastar dades ni autonomia dels telèfons i els podem enllaçar amb el telèfon.

 

 

Fer servir WhatsApp al volant

 

Fer servir serveis de missatgeria mentre conduïm, com ara Whatsapp o Telegram, ens pot distreure i no és gens recomanable. És millor esperar-se i contestar quan aturem el cotxe.


Però si volem fer-los servir d'una manera més segura, hi ha apps que ens permeten interactuar amb aquests serveis mitjançant la tecnologia mans lliures i amb la veu.

És el cas de l'app Myfreehands, desenvolupada a Catalunya, que transforma en àudio els missatges de text que rebem a WhatsApp i Telegram i ens els reprodueix, i ens permet respondre-hi amb missatges de text dictats amb la veu.


En qualsevol cas, al volant, millor oblidar-se del mòbil!

ARXIVAT A:
Tecnologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut