Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Va evitar l'atropellament d'una dona, al "Tot es mou"

L'heroi del metro: "Vaig mirar que no vingués cap comboi i m'hi vaig llançar"

No va dubtar ni un moment a baixar a les vies del metro, després que un home agafés una dona i s'hi llencés per ajudar-la a sortir. "Jo vaig veure la situació i vaig saltar. Si t'ho penses no ho fas", relata aquest heroi que va evitar que aquesta dona fos atropellada

Dissabte passat, un home que era l'andana de l'estació de metro Urgell, va agafar una dona i es va llançar amb ella a la via del metro. L'Emilio José García, un conductor d'autobús de TMB que esperava el metro a l'altre costat de l'andana per anar a treballar, va veure què passava i no va dubtar ni un segon a saltar a la via i ajudar la dona a sortir-ne.

El conductor de TMB que ha salvat una dona al metro entrevistat per un periodista
Emilo José García entrevistat al "Tot es mou"(CCMA)

"Primer pensava que eren parella i havien ensopegat", explica l'Emilio, però continua dient que de seguida es va adonar que "la noia estava plorant i cridant auxili". En aquell moment va decidir actuar.

"Vaig mirar a dreta i esquerra que no vingués cap comboi i vaig saltar a l'altre costat de l'andana on hi havia la noia."

L'Emilio explica que després de separar la dona de l'agressor, amb l'ajuda d'un home a l'altra banda de l'andana, van aconseguir treure-la de la via. "Gràcies a Déu que el metro va tenir una incidència a plaça Universitat, portava una mica de retard", relata García.

 

Un acte impulsiu

Emilio José García comenta que va ser una reacció impulsiva en veure que algú necessitava ajuda. "Són dècimes de segon. En aquell moment un no raona, veu el perill d'una persona humana, i desesperada, i podria haver sigut jo, o algú de la meva família". Continua dient que no va dubtar. "Si t'ho penses no ho fas. Si hem de pensar tot el que fem a la vida, moltes vegades no sortiríem ni al carrer".

Una persona que hi havia a l'andana ha pogut rescatar la dona
Una persona que hi havia a l'andana ha pogut rescatar la dona (Ajuntament/Mariona Gil)

 

L'Emilio relata que també va intentar ajudar l'home que s'havia llançat però que ell, no va voler sortir de la via. "Estava estirat a les vies, deia que es volia matar. Vaig agafar-lo pel pit per aixecar-lo de les vies, va fugir i va marxar corrents". En aquest moment va intervenir el personal de TMB i de seguida va arribar la policia que va detenir l'home de 28 anys per temptativa d'homicidi i també per lesions. Segons les primeres investigacions, l'home no coneixia de res la víctima.

 

Una reacció humana

Per la seva banda la dona es recupera favorablement. El mateix Emilio ha pogut parlar amb ella uns dies després de l'incident. "Jo vaig veure que tenia sang. Aquest matí m'ha dit que estava bé, només un espant". La dona li ha donat les gràcies però l'Emilio explica que simplement "va ser un moment d'ésser humà que va sortir com li hagués pogut sortir a qualsevol altra persona".

 

 

"Jo me'n vaig anar tranquil i vaig continuar amb la feina". El treballador de TMB diu haver-se quedat tranquil d'haver fet el que "el cor em va dir, i encara em vaig quedar més tranquil quan vaig parlar amb ella i vaig saber que està bé. Això és el més important". L'Emilio agraeix els reconeixements que ha rebut per part de l'empresa on treballa i per la societat i acaba enviant un missatge a la víctima: "Espero que estiguis bé i que ens puguem conèixer en persona".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut