Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Per què hem de moure'ns després de menjar, al "Tot es mou"

L'activitat lleugera després dels àpats evita malalties

Un estudi recent defensa que l'organisme necessita un cert moviment just després d'haver menjat per a una millor distribució del sucre contingut a la sang

Tot just heu dinat? Doncs no us heu de posar a fer la migdiada de seguida! Ho demostra un article publicat a la revista Sports Medicine, que compara set estudis acadèmics relacionats amb aquest tema.

Cal posar-se en moviment, encara que sigui molt moderat, cada vegada que acabem un àpat. N'hi ha prou amb caminar una mica. Així podrem prevenir malalties relacionades amb el sedentarisme, com la diabetis de tipus 2, i que afecten més persones de les que ens pensem en la nostra vida moderna.

Allò que vulgarment anomenen "nyonya", la somnolència que sentim quan hem menjat, porta el terme científic de "marea alcalina produïda per l'estat postprandial", i té a veure amb l'acumulació de sang a l'estómac durant la digestió. Ens cal moure aquesta sang o, si més no, el sucre que conté.

 

 

La protagonista d'aquest escenari és la insulina. És l'hormona que facilita que la glucosa entri a la sang. Es genera al pàncrees i passa al fetge i després al cor, que la distribueix per tot el cos, principalment als músculs i els teixits adiposos.

L'acumulació de sucre en la musculatura és la que ens dona la potència necessària per fer qualsevol mena d'exercici. Però, per al que ens interessa aquí, l'exercici pot ser d'allò més senzill, com caminar una estona.

Només cal un moviment moderat per estimular el cor perquè distribueixi aquesta glucosa per l'organisme, i no permetre'n la saturació, que és el que ens podria provocar els problemes de salut esmentats al principi.

Per tant, el moviment és salut. I, tot i que hi ha altres estudis que ens parlen dels beneficis de la migdiada, tampoc ens cal abusar-ne i adoptar un estil de vida massa estàtic.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut