Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Anàlisi de la Covid al "Tot es mou"

La variant delta: bones i males notícies

El catedràtic de Farmacoepidemiologia Daniel Prieto-Alhambra ens parla d'aquesta nova variant, que és un 60% més contagiosa que la britànica

TEMA:
Covid-19

La variant delta, inicialment coneguda com índia, suscita molts titulars avui en dia. Per tal d'analitzar les bones i les males notícies que hi ha al voltant d'aquesta variant, al "Tot es mou" hem parlat amb el catedràtic de Farmacoepidemiologia de la Universitat d'Oxford Daniel Prieto-Alhambra.

Els britànics esperaven amb candeletes l'arribada del "dia de l'alliberament", que havia de ser el dilluns 21 de juny. Era la data prevista per posar fi al gruix de restriccions per controlar els contagis de la Covid, però l'augment de la variant delta ha fet que s'ajorni fins al 19 de juliol.

 

 

Les males notícies


Entre les pitjors característiques de la variant, hi ha:

  • És un 60% més contagiosa que l'alfa, coneguda abans com a britànica
  • Es transmet molt fàcilment
  • Incrementa fins al doble el risc d'ingrés
  • Sembla que quan ens vacunen amb una sola dosi no quedem protegits

 

 

La part bona de la variant deltaA la banda de les bones notícies hi ha:

  • A Catalunya ara tenim bon temps
  • Hi ha poca activitat interior
  • El ritme de vacunació està sent molt bo
  • A més, en cas de contagiar-nos, és molt difícil que tinguem una malaltia greu


El professor també ha reflexionat sobre la importància de propiciar l'interès dels més joves per la vacuna contra la Covid, encara que sigui per protegir el conjunt de la població.

Pel que fa al risc d'una nova onada, Prieto-Alhambra considera que serà inevitable, encara que sigui per tancar l'epidèmia. Al Regne Unit ja hi ha una tercera onada, una "exit wave", o "onada de sortida", que arribarà a tots els països.

 

ARXIVAT A:
Covid-19

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut