La sexualitat després de tenir fills
L'experta Míriam Tirado ens parla de com d'important és una vida sexual saludable després de tenir fills
La sexualitat després de tenir fills
Consells de sexe al "Tot es Mou"

La sexualitat després de tenir fills

L'experta Míriam Tirado ens parla de com d'important és una vida sexual saludable després de tenir fills

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Per poder educar d'una manera tranquil·la i conscient, els pares i mares han d'estar calmats, s'han de cuidar a si mateixos per poder cuidar millor els infants. La sexualitat és un aspecte molt important en aquest aspecte. L'assessora de criança conscient Míriam Tirado ha explicat al "Tot es mou" com d'important és una vida sexual saludable després de tenir fills.

 

El sexe després de tenir fills
El sexe després de tenir fills (CCMA)La sexualitat, encara que potser no ho sembla, segueix sent un tema tabú, i després de tenir fills, més. A moltes mares i pares els costa compartir les dificultats de la seva vida sexual amb altres persones i això fa que sovint es vegin com a "anormals" situacions que no només són absolutament normals, sinó que són molt més habituals del que ens pensem.

 

la tirado fa referència a aquesta vinyeta avui. la autora és @lapsicomami
 L'arribada dels fills fa que, efectivament, sovint la vida sexual de la parella canviï. Han passat moltes coses:

 • El cos de la dona en poc temps ha experimentat molts canvis (hormones). No només això: potser ha viscut violència obstètrica i s'està recuperant d'un part difícil.
 • Hi ha molt més cansament i la parella s'ha d'ubicar de nou.
 • Ens coneixíem en el rol de parella sols, però no en el rol de pares i mares i potser ara tenim més discussions (surten temes dels quals no havíem parlat, etc).
 • Hi ha més estrès (conciliació, etc.).


Tot plegat pot fer baixar l'activitat sexual. Però no sempre. En cas que sí (el més habitual), si no hi ha una bona comunicació entre la parella, comencen els malentesos: la dona vol contacte i intimitat, però no necessàriament que acabi en acte sexual, però de vegades la parella ho interpreta com que vol sexe. Això crea malestar i sentiments que s'és rebutjat. Moltes persones s'ho passen francament malament en aquestes situacions i cal molta paciència i parlar-ne molt per retrobar-se.
 

 

Què podem fer per tenir una vida sexual saludable en la maternitat i la paternitat:

 

 • Comunicar-nos. Parlar sovint de què ens agrada i de què no. De què ha canviat. De què volem o esperem.
 • Descansar. Important tenir espais d'autocura: si no recarreguem les piles és difícil que tinguem ganes de compartir-nos.
 • Buscar altres moments per fer l'amor i que no necessàriament siguin al llit i de nit. Cal ser imaginatius i deixar d'esperar el moment ideal.
 • Posar-hi humor. Com més riem, més ens relaxem i això ajudarà a trobar-nos en un espai més íntim.
 • Cuidar-nos l'un a l'altre amb mostres d'afecte: enviar un missatge inesperat, crear una cita quan el fill ja dorm encara que sigui a casa i dimarts…
 • Tenir paciència, perquè passarà i a poc a poc anirem tenint més temps, més descans i més oportunitats. Si la base de la parella és sòlida i tenim una bona comunicació, la sexualitat després de tenir fills no només pot tenir una salut bona, sinó que fins i tot pot ser millor perquè hem canviat, hem crescut i hem après i aquesta maduresa també es veu reflectida sovint en la relació sexual.

 

 

Resum dels consells

 

Consells per mantenir la sexualitat després dels fills

Consells per mantenir la sexualitat després dels fills (CCMA)
 
 1. El sexe continua sent tabú i l'hem de superar
 2. L'arribada de fills genera canvis en la parella
 3. La comunicació constant, la creativitat i l'humor són cabdals

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut