Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
10 anys de croquetes, a "Tot es mou"

La mare de l'Helena i les croquetes tornen deu anys després

La Rosa Maria, de Barcelona, ha trigat una dècada a descobrir si congela les croquetes correctament, i la seva filla i presentadora del programa no se'n sabia avenir d'estar rebent la mateixa trucada en directe tant temps després.

El "Tot es mou" pot presumir de tenir al capdavant l'Helena García Melero, una de les cares més populars i estimades de la televisió catalana. L'Helena, al seu torn, pot presumir de la Rosa Maria, la seva pròpia mare, que ja és per dret propi una de les veus més "idolatrades", com diria la xef Maria Nicolau, pel públic.

Totes tres, i una colla de membres de l'equip del programa, van protagonitzar una de les anècdotes més hilarants que es recorden a "Tot es mou" en més de 1.000 edicions del programa. Però, per a fer-la possible, calia recórrer a un dels incidents més sonats que l'Helena ha viscut en la seva trajectòria de tele en directe.

Helena García Melero, sorpresa durant la primera trucada de la Rosa Maria, l'any 2013

Ara fa 10 anys, la Rosa Maria va tenir un dubte, i va decidir trucar a "Els Matins", que aleshores presentava la seva filla. Volia aprofitar la presència del nutricionista Abel Mariné per saber quina era la manera correcta de congelar croquetes si hem utilitzat ous per arrebossar-les. I ho va fer sense avisar. Quan l'Helena va reconèixer la veu de la seva mare a l'altra banda de la connexió, la cara d'incredulitat que va posar, bocabada, va fer història.

"Jo tampoc l'he entès, Abel, perquè, quan he detectat qui és... Mare, ja està bé, eh? Això és molt fort!"

 

Una resposta, al final!

El fet és que amb l'agitació del moment la pregunta va quedar sense resposta. Per això, l'equip del "Tot es mou" va veure que era d'allò més convenient repetir l'experiència d'aquell 1 de febrer del 2013, ara perfectament orquestrada a esquenes de la presentadora, i amb la complicitat de Maria Nicolau a la secció de cuina.

Helena García Melero
L'Helena esclata de riure quan acaba entenent la broma

Al bell mig de la preparació d'un estofat de xai, va arribar una trucada per fer una pregunta sobre un tema completament diferent: l'arrebossat de les croquetes. Amb la primera frase de la Rosa Maria, a l'Helena li va pujar la mosca al nas. Amb la segona, ja havia reconegut la veu. No es podia creure que li tornés a passar allò.

"A veure... A veure un moment... Maria? No pot ser, mare, escolta... És que, de veritat..."

Amb la desimboltura i el sentit de l'humor propis de la cuinera, aquesta vegada els dubtes sí que van quedar resolts. I en la hilaritat del moment, l'Helena va descobrir que al plató s'estava celebrant el desè aniversari d'aquella primera trucada i que ella mateixa era la víctima innocent d'una gran broma.

 

 

Reacció en cadena

D'altra banda, el públic va descobrir que seguia enamorat de la simpatia d'aquella veu que només havia escoltat una vegada deu anys enrere. La Rosa Maria fins i tot va trobar l'ocasió de tirar floretes ("Esteu molt guapes!") a l'Helena, la Maria, la Sara Loscos i la Míriam Riau, totes presents davant la càmera.

L'entrada modificada d'Helena García Melero a la Viquipèdia

El moment va provocar un allau de reaccions dels telespectadors i d'usuaris d'internet. En menys de 24 hores, el clip de vídeo extret del "Tot es mou" va superar les 100.000 reproduccions i a Twitter es van desencadenar milers de repiulades i comentaris, molts d'ells qualificant-lo com "història de la televisió" o, fins i tot, "història de Catalunya". A la Viquipèdia, algú va aconseguir modificar l'entrada "Helena García Melero" afegint-hi aquest text a l'encapçalament de la biografia:

"Filla de Rosa Maria Melero, popularment coneguda per haver esperat 10 per saber si congelava les croquetes de manera correcta."

I és que com la mateixa reconeixia un dia després, una mare així ha d'anar a dalt de tot del currículum, per damunt dels títols. Aquest aniversari ens ha fet recuperar una de les persones més divertides i entranyables de l'anecdotari històric de TV3. Algú que, a més, va camí de convertir-se en una celebritat: l'Helena ha explicat que la Rosa Maria va rebre tantes trucades després del programa que no va poder parlar amb ella fins a dues hores i mitja després que s'hagués acabat. De passada, potser ens ha ajudat a veure que el "Tot es mou" té més que una presentadora. Té una icona pop.

Helena garcía Melero, una icona pop?
Helena García Melero, una icona pop?
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut