Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
La proposta del cap de setmana

Fira Orígens d'Olot: aprèn, tasta i compra directament a productors

El cap de setmana del 19 i 20 de novembre, el recinte firal d'Olot s'omplirà de productors de proximitat i restauradors, en la 10a edició d'Orígens, la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya

Seixanta productors i productores, més de 50.000 tiquets venuts i unes 6.000 persones assistents l'any passat. Són les xifres d'Orígens, la fira agroalimentària de les terres garrotxines, d'ara fa un any. Com a protagonistes, en aquesta desena edició, hi ha els llegums. I esclar, l'estrella és el fesol de Santa Pau, de Denominació d'Origen Protegida. Com expliquen, la fira està formada per una acurada selecció de productes i productors de qualitat; de retruc també aposten per la producció ecològica.

 

Pep Palau, director de la Fira Orígens, aquesta setmana al Mercat d'Olot, en la conversa amb el "Tot es mou"

 

Aprendre, tastar i comprar directament als productors 

Des de l'organització remarquen que les persones visitants podran aprendre a les sessions de cuina, que realitzen cuineres i cuiners reconeguts com Carme Ruscalleda, Isma Prados o Marc Ribas. L'accés a les classes magistrals i demostracions dels professionals de la restauració és lliure per a les persones visitants al recinte firal. Així mateix, es pot tastar el bo i millor del que ofereixen els expositors. Podreu gaudir, a l'Aula de Tast, dels tastos i maridatges dels productes amb distintius de qualitat presenta a Orígens. I esclar, qui hi assisteixi podrà comprar directament als estands dels productors. 

 

Jordi Vilarrasa, xarcuter, parlant-nos aquesta setmana de la catalana, la botifarra típica, la de tota la vida

 

El 1r Concurs Nacional de la Botifarra Catalana 

Una de les novetats és la convocatòria del 1r Concurs Nacional de la Botifarra Catalana, que organitza conjuntament la Confraria del Gras i el Magre i la Fundació Oficis de la Carn. Coneguda popularment com la catalana, està feta amb una "carn que té molt magre, de criança pròpia i que va cuita a la caldera", explica el xarcuter olotí Jordi Vilarrasa. Una botifarra que té un gust com el del pernil dolç. Amb aquest reconeixement, sens dubte, es posa en valor la feina abnegada de carnissers i xarcuters, que innoven dia rere dia i, alhora, recuperen els productes "que es feien abans". 

 

Hem estat a la cava de la formatgeria La Xiquella, amb el seu propietari i elaborador, Oriol Rizo 

 

Activitats paral·leles a Olot, aquest cap de setmana 

Segons el director d'Orígens, Pep Palau, és una fira en què "el gurmet, el bocafí o aquell a qui li agrada menjar i beure bé sap que trobarà allò que busca". Una fira que també es viu a la ciutat, amb l'organització d'un seguit d'activitats paral·leles. Hi haurà tallers i activitats per als més menuts. A més, es fan visites guiades a l'Espai Cràter per conèixer l'exposició sobre volcans més interactiva i innovadora. I també hi ha espectacles de dansa, projeccions de documentals i de cinema infantil. 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut