El doctor Miquel Porta n'explica les conseqüències al "Tot es mou"

Els tòxics que mengem, respirem i bevem (sense saber-ho)

Són invisibles i el pitjor de tot és que estan per tot arreu i poden ser causa de malalties. El doctor Miquel Porta ho ha explicat de manera pràctica al "Tot es mou" i ens ha donat consells per reduir els contaminants del nostre cos.
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Engegar/Aturar Silenciar Pujar el volum Disminuir el volum Instruccions per interactuar amb el player
imatge

"Vivim envoltats de contaminants que ens poden fer emmalaltir. Pitjor: n'estem impregnats. Els respirem, ens els mengem i ens els bevem." És la contundent afirmació amb la qual el doctor Miquel Porta comença el seu llibre "Vive más y mejor", que tracta el tema dels tòxics i que ha vingut al "Tot es mou" a explicar quins efectes poden produir sobre la nostra salut i què podem fer per reduir-los. 

"Hi ha persones que tenen nivells de contaminants molt alts, fins i tot preocupants", assegura el doctor Porta, i que amb el temps ho poden pagar molt car. Es detecten en sang, orina, cabells o ungles i és, per tant, una realitat. Però és difícil establir una relació causa-efecte entre aquests contaminants i les malalties. Els contaminants afecten el sistema endocrí i metabòlic i contribueixen a alguns càncers i limfomes.

Un exemple quotidià: molts es troben, per exemple, en envasos de plàstic o metàl·lics. O també ho són els parabens o cremes per la cara que eviten que hi hagi fongs a les cremes, però alteren les hormones de l'organisme. Són popularment coneguts com a disruptors endrocrins

 

Què podem fer per reduir-los?

Aquests són els consells que podem aplicar a la nostra vida quotidiana i, segons el doctor Porta, poden ajudar a reduir el nivell de toxicitat del nostre organisme:

- Evitar aliments processats

- Consumir aliments ecològics

- Evitar insecticides a la llar

- Les joguines dels petits, millor de fusta o metall

- A la cuina, evitar les paelles antiadherents

- El vidre, millor que el plàstic, i no escalfar aliments en recipients de plàstic

- Evitar xampús, pasta de dents o cosmètics amb ftalats, triclosan o parabens

- Rentar la roba nova abans d'estrenar-la

- Vigilar l'empaquetatge dels aliments

- Parar atenció a les hormones i antibiòtics en la producció animal

 

Alguns usuaris han mostrat a les xarxes socials la seva preocupació pel tema. Queda clar que hi ha tanta confusió com interès. 

 

VÍDEOS RELACIONATS