L'ús de la pasta a la cuina és un tema gairebé inesgotable. Ara que arriba la calor, volem centrar-nos en els plats amb pastes fredes. La xef Carme Ruscalleda ha explicat al "Tot es mou" alguns dels seus secrets i ens explica unes quantes receptes infal·libles.   Ruscalleda respon (CCMA)   Avantatges i consells per cuinar pasta freda   - Un gran avantatge de la pasta freda és la cuina a l'avançada. La podem preparar per anar de pícnic, a la platja, a la muntanya, per menjar a l'oficina o menjar-la a casa. - Per a amanides fredes és més recomanable la pasta seca que la fresca. - Per a les amanides de pasta fredes se sol triar una pasta curta, com ara les espirals. - La pasta freda tendeix a quedar-se tova, per això el millor és bullir-la dos minuts menys. - És recomanable treure l'amanida de pasta de la nevera deu minuts abans de consumir-la.     Receptes d'amanides de pasta   PAELLA DE GALETS I LLAGOSTINS Per a 4 persones: 400 g de galets petits 4 litres d'aigua mineral 100 g de sal 20 llagostins 100 g d'oli d'oliva verge extra 2 porros 8 alls tendres 4 pebrots del piquillo 100 g de pèsols pelats 50 g de formatge parmesà Pebre blanc AMANIDA FREDA DE MINIMACARRONS Per a 4 racions: 400 g de minimacarrons 4 litres d'aigua mineral 100 g de sal Per a la picada: 150 g de tomàquet madur 150 g de pebrot verd 150 g d'olives sevillanes sense pinyol 150 g d'olives d'Aragó sense pinyol 200 g de pernil dolç Per a la salsa: 1 ou 200 ml d'oli d'oliva verge extra 1 llauna de tonyina 2 filets d'anxova 2 cullerades de tàperes 2 cullerades de suc de llimona 30 fulles de julivert Sal i pebre Alfàbrega Porradell