Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Xarxa de peredàstia internacional

"Els rituals consistien en sacrificis de bebès i d'animals"

La víctima d'una xarxa internacional de pederàstia explica al "Tot es mou" l'horror que va viure i com el seu propi pare hi va estar implicat

L'any 2016, un equip de periodistes independents dels Països Baixos va denunciar l'existència d'una xarxa de pederàstia que havia abusat d'almenys 140 menors en cerimònies sexuals durant dècades. Les implicacions d'aquest cas poden ser perilloses per a molta gent i encara està massa envoltat de foscor segons una de les víctimes, Tess Dribbel (nom fictici), a qui el "Tot es mou" ha entrevistat en exclusiva.

Explotada pel seu propi pare

La Tess va patir agressions sexuals per part del seu propi pare i altres persones, membres d'una xarxa de pederàstia holandesa que utilitzava menors per fer uns rituals sinistres, humanament inexplicables. Han passat trenta anys, però la Tess en guarda records terriblement vívids.

"Els rituals solien ser en una església. Ens tenien despullats, de genolls, i ens havíem de moure com animals petits. El meu pare i els d'altres nens estaven al públic, i es feien vídeos per distribuir-los."

El propi pare de la Tess era un dels proveïdors de víctimes a aquesta secta i no va dubtar a exposar-la al patiment i a fer-la testimoni d'uns crims abominables.

"Em portava en cotxe, de vegades dins del maleter, als llocs on es feien els rituals sexuals. Hi havia altres nens i nenes presents. Els rituals consistien en sacrificis d'animals o en sacrificis de bebès. No he vist directament la mort de cap bebè, però sí que he hagut d'enterrar-lo, juntament amb altres nens."

 

Tess Dribbel, en una imatge enfosquida
Tess Dribbel, en una imatge enfosquida

Una secta de poderosos?

La Tess també va veure, diu, "els diners". Com els pagaven per ella al seu pare. Els membres d'aquesta xarxa, presumptament, eren personalitats poderoses, pertanyents a l'alta societat empresarial i jurídica dels Països Baixos.

Des que se'n va poder escapar fa trenta anys ha viscut amagada, sota la protecció de diverses associacions, per por a la persecució i a les represàlies. Sap que el seu pare i altres membres de la família la busquen.

"He vist moltes crueltats, són capaços de tot. Algunes persones ho han denunciat i han acabat a la presó, i encara hi són. Al meu país moltes víctimes continuen amagant-se. Jo ho denunciaré quan la justícia admeti que aquesta xarxa existia."

 

Una de les obres de Tess Dribbel exposades a la galeria Mrs Toolip  
Una de les obres de Tess Dribbel exposades a la galeria Mrs Toolip

La galeria del dolor

La Tess canalitza el seu dolor a través de l'art. El seu terapeuta va descobrir que tenia talent per a la pintura i la va animar a emprendre un procés creatiu que ha donat com a fruit més de cent obres d'un contingut intensament colpidor. Una trentena d'aquests quadres es poden veure ara en una exposició a la galeria d'art Mrs Toolip de Barcelona. Un amic proper, Graham Nash, s'ha prestat a comentar-ne el contingut.

"Són el document únic d'un procés de desvetllament, del reconeixement. L'art ha ajudat la Tess a treure fora imatges que ella mateixa no sabia que tenia a dins."

Un dolor que es dobla des de dues cares: la psicològica i la psicosomatitzada. Coses que si no s'expliquen no se'n van, segons ho veu la mateixa Tess.

"Utilitzo la pintura per alliberar-me de l'estrès i les molèsties corporals, i també per parlar. Jo no sabia parlar-ne, la por em bloquejava, allò era prohibit i venia d'un lloc massa fosc per expressar-ho. Era com vomitar".

I la Tess es porta la mà a l'estómac per fer entendre d'on treu les emocions que inspiren les seves obres.

 

L'advocada Mònica Santiago, presidenta de l'associació Vosseler Acció Social
L'advocada Mònica Santiago, presidenta de l'associació Vosseler Acció Social

"A Holanda les denúncies per abusos sexuals no solen prosperar"

L'advocada Mònica Santiago, presidenta de l'associació Vosseler Acció Social, ha comparegut al plató del "Tot es mou" per aportar informació sobre l'actualitat d'aquest cas, que encara es troba en un estat incipient a les instàncies judicials holandeses.

Els testimonis escrits de 22 de les 142 víctimes localitzades aporten moltes coincidències, fins i tot en l'extrem dels assassinats de bebès, alguns dels quals havien nascut d'embarassos forçosos provocats a altres víctimes.

Algunes d'aquestes víctimes han pogut reconèixer persones i indrets determinats però, fins ara, la Justícia no ha estat capaç de fer detencions i ni tan sols de determinar si s'està davant del cas d'una secta satànica o sexual.

"La justícia holandesa fins ara no ha fet molt. Sabem que a Holanda les denúncies per abusos sexuals no solen prosperar. Els criteris per determinar que hi ha de cert són molt laxos. Només pel fet de no haver plorat, una denúncia es pot considerar falsa."

Una alternativa als estaments holandesos pot ser interposar denúncies des d'altres països. Actualment, remarca Santiago, i hi ha moltes víctimes que encara estan soles intentant trobar la força suficient per tirar endavant aquestes denúncies.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut