Tant si fem dieta com si estem acostumats a una alimentació saludable i equilibrada, anar a menjar fora de casa pot semblar una odissea. Què podem demanar que sigui saludable? Sempre que es pugui, verdura. "Una amanida no és només enciam i tonyina", avisa Coll. L'ideal és un plat complet de verdura, però si no n'hi ha, es pot demanar que el segon plat vagi acompanyat de verdura i no de patates fregides, per exemple. Lasanya de botifarra amb beixamel de carbassa, parmesà i nous   Tenir present el greix saludable, com l'oli d'oliva, l'alvocat o els fruits secs. "És de les coses que menys es compleix quan anem al restaurant i que més ens saciaria i ens permetria menjar menys hidrats de carboni", aconsella. Una petita porció de greix saludable és molt recomanable.   No demanar mai dos plats de carbohidrats. "No fem amanida russa, que en la majoria de casos porta només patata i, de segon, paella", avisa. Fideuà a la marinera amb allioli   Evitar el pa. "Mengem molt més pa quan anem de restaurant que quan mengem a casa". El pa blanc ens donarà una aportació excessiva d'hidrats de carboni.   Alerta amb les postres. Coll recomana només fer postres quan a la carta hi veiem iogurt natural (sense melmelades) o mató (amb poca o gens de mel). De postres, macedònia