Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Els trucs "pim-pam" de "Tot es mou"

Els 4 millors remeis naturals (i infal·libles) per fer fora els mosquits

És una guerra habitual de cada estiu, el mosquit que trenca la pau dels sopars a la fresca i tampoc deixa dormir. D'armes per combatre'l, n'hi ha de molts tipus. Rafel Vives, a "Tot es mou", ha explicat els mètodes naturals més efectius.

1. Amb plantes aromàtiques

Un dels remeis més fàcils és tenir a finestres, terrasses i balcons algunes plantes aromàtiques. Les més efectives contra els mosquits més freqüents a Catalunya (el mosquit comú, el tigre i el d'aiguamolls) són:

Espígol
És una planta medicinal també coneguda com lavanda, de la família de les larniàces que floreix a l'estiu a l'oest de la conca mediterrània. Destaca per les seves espigues de color violeta i té usos medicinals, com inductor de la son, i en perfumeria, per la fragància que desprén. Atreu papallones però es un excel·lent repel·lent de mosquits.

Alfàbrega
De la mateixa família de les larnàcies i amb un color verd característic, l'alfàbrega té principalment usos culinaris i medicinals. La de fulla ampla, també anomenada basilisc, és la base de la salsa pesto; la de fulla petita és la més adequada per allunyar els mosquits.

Menta
Igual que l'alfàbrega, i també la família de les larnàcies, té usos culinaris i medicinals des de fa mil·lennis (la trobem sovint a la pasta de dents pel seu poder antisèptic, en comprimits per a l'alè o la digestió i en productes per a la pell). També es pren com a infusió i l'aroma que desprèn és un potent antimosquits. Necessita un reg molt freqüent.

Romaní
També de la família de les larniàcies, és un arbust sovint utilitzat a la cuina mediterrània i per aromatitzar olis. A diferència de l'espígol, no és una planta decorativa, però quan floreix dona unes flors de color similar i la seva olor també molesta força els insectes.

Citronella
És la reina dels antimosquits. Creix en climes tropicals i el seu tret més característic és que fa una olor molt similar a la de la llimona. Per la seva eficàcia com a repel·lent és un ingredient bàsic dels antimosquits que pots trobar a les farmàcies. La planta vola de floristeries i herbolaris a primers de juny.  


2. Amb locions corporals

Per protegir-vos dels mosquits quan sortiu de casa podeu utilitzar locions fetes amb infusions amb herbes seques que trobareu a qualsevol herbolari. Han de ser d'alta concentració. Rebaixeu la dosi d'aigua i sigueu generosos en la proporció d'espècies. Poseu:

Camamilla
Una infusió que es pren habitualment com a relaxant i que en dosis de 100 a 1 en la barreja és un potent protector contra els insectes.

Calèndula
Una flor seca que s'utiliza en molts productes dermatològics perquè com l'aloe vera i la bardana és molt útil per a la cura de la pell. Té propietats antisèptiques, antiinflamatòries i en loció s'utiliza també per calmar les picadures.

Espígol
Si heu plantat espígol, guardeu les flors quan s'assequin. Utilitzades en infusió poden prevenir i calmar picadures.

 

3. Amb espelmes de citronella

També es poden fer de manera artesanal a casa espelmes de citronella amb suc de llimona, aprofitant la pell de la fruita per introduir el suc i una petita espelma i introduint claus al voltant, una espècie que habitualment reservem per a la cuina i que amb l'escalfor de l'espelma incrementa l'aroma.

 

4. Amb olis essencials

Una altra opció per protegir-se dels mosquits són els olis essencials. Destaca el d'eucaliptus, el fruit del qual és habitualment utilitzat en farmàcia com a anticatarral; fa una olor que desagrada als mosquits.

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut