Els 4 millors remeis naturals (i infal·libles) per fer fora els mosquits
És una guerra habitual de cada estiu, el mosquit que trenca la pau dels sopars a la fresca i tampoc deixa dormir. D'armes per combatre'l, n'hi ha de molts tipus. Rafel Vives, a "Tot es mou", ha explicat els mètodes naturals més efectius.
Els 4 millors remeis naturals (i infal·libles) per fer fora els mosquits
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Els trucs "pim-pam" de "Tot es mou"

Els 4 millors remeis naturals (i infal·libles) per fer fora els mosquits

És una guerra habitual de cada estiu, el mosquit que trenca la pau dels sopars a la fresca i tampoc deixa dormir. D'armes per combatre'l, n'hi ha de molts tipus. Rafel Vives, a "Tot es mou", ha explicat els mètodes naturals més efectius.

1. Amb plantes aromàtiques
Un dels remeis més fàcils és tenir a finestres, terrasses i balcons algunes plantes aromàtiques. Les més efectives contra els mosquits més freqüents a Catalunya (el mosquit comú, el tigre i el d'aiguamolls) són:

Espígol
És una planta medicinal també coneguda com lavanda, de la família de les larniàces que floreix a l'estiu a l'oest de la conca mediterrània. Destaca per les seves espigues de color violeta i té usos medicinals, com inductor de la son, i en perfumeria, per la fragància que desprén. Atreu papallones però es un excel·lent repel·lent de mosquits.


Alfàbrega
De la mateixa família de les larnàcies i amb un color verd característic, l'alfàbrega té principalment usos culinaris i medicinals. La de fulla ampla, també anomenada basilisc, és la base de la salsa pesto; la de fulla petita és la més adequada per allunyar els mosquits.


Menta
Igual que l'alfàbrega, i també la família de les larnàcies, té usos culinaris i medicinals des de fa mil·lennis (la trobem sovint a la pasta de dents pel seu poder antisèptic, en comprimits per a l'alè o la digestió i en productes per a la pell). També es pren com a infusió i l'aroma que desprèn és un potent antimosquits. Necessita un reg molt freqüent.


Romaní
També de la família de les larniàcies, és un arbust sovint utilitzat a la cuina mediterrània i per aromatitzar olis. A diferència de l'espígol, no és una planta decorativa, però quan floreix dona unes flors de color similar i la seva olor també molesta força els insectes.


Citronella
És la reina dels antimosquits. Creix en climes tropicals i el seu tret més característic és que fa una olor molt similar a la de la llimona. Per la seva eficàcia com a repel·lent és un ingredient bàsic dels antimosquits que pots trobar a les farmàcies. La planta vola de floristeries i herbolaris a primers de juny.  


2. Amb locions corporals

Per protegir-vos dels mosquits quan sortiu de casa podeu utilitzar locions fetes amb infusions amb herbes seques que trobareu a qualsevol herbolari. Han de ser d'alta concentració. Rebaixeu la dosi d'aigua i sigueu generosos en la proporció d'espècies. Poseu:

Camamilla
Una infusió que es pren habitualment com a relaxant i que en dosis de 100 a 1 en la barreja és un potent protector contra els insectes.

Calèndula
Una flor seca que s'utiliza en molts productes dermatològics perquè com l'aloe vera i la bardana és molt útil per a la cura de la pell. Té propietats antisèptiques, antiinflamatòries i en loció s'utiliza també per calmar les picadures.

Espígol
Si heu plantat espígol, guardeu les flors quan s'assequin. Utilitzades en infusió poden prevenir i calmar picadures.

3. Amb espelmes de citronella

També es poden fer de manera artesanal a casa espelmes de citronella amb suc de llimona, aprofitant la pell de la fruita per introduir el suc i una petita espelma i introduint claus al voltant, una espècie que habitualment reservem per a la cuina i que amb l'escalfor de l'espelma incrementa l'aroma.

 

4. Amb olis essencials
Una altra opció per protegir-se dels mosquits són els olis essencials. Destaca el d'eucaliptus, el fruit del qual és habitualment utilitzat en farmàcia com a anticatarral; fa una olor que desagrada als mosquits.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut