El ritme de vacunació als municipis catalans
Uns links interactius permeten consultar el ritme de vacunació per franges d'edat i saber com avança el ritme de vacunats a cada població
El ritme de vacunació als municipis catalans
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Consultes de salut al "Tot es mou"

El ritme de vacunació als municipis catalans

Uns links interactius permeten consultar el ritme de vacunació per franges d'edat i saber com avança el ritme de vacunats a cada població

TEMA:
Vacunes

La vacunació creix a bon ritme a Catalunya. Al programa "Tot es mou" hem mostrat els grafismes de l'expert Toni Sanclement, analista de dades, que treballa a partir de la informació que facilita diàriament "Dades obertes" de la Generalitat de Catalunya, i que recull el Departament de Salut.

 

 

Vacunació per franges d'edat

 

 

 

Un dels links més interessants per a la ciutadania és aquest, on es pot consultar com avancen les vacunacions per franges d'edat. Es poden consultar les dades de tot Catalunya, i també per comarques.

 

 

Vacunació per municipis

 

Rànquing més de 100.000 habitants
Rànquing més de 100.000 habitants (CCMA)


Si el que volem és, en canvi, saber com està avançant la vacunació al nostre municipi o al dels nostres veïns, també és possible gràcies als gràfics de Sanclement. Per fer la consulta a través del mapa només cal fer clic a aquest enllaç.

 

 

 

Característiques de l'aplicació

 

  • Només s'ofereixen dades dels municipis de més de 200 habitants, perquè els pobles de menys població no reporten aquesta informació, i són els que apareixen en color blau/gris.
  • La paleta de tonalitats és semafòrica i, per tant, apareixen més vermells els municipis amb poca població vacunada, i van cap al taronja a mesura que augmenta, fins a arribar al verd, que serà quan s'aconseguirà l'esperada "immunitat de grup", quan hi hagi un 70% de la població vacunada.
  • Tenim l'opció de consultar municipis grans o petits, a través de la barra superior que filtra la població.
  • També es pot consultar la pestanya en què hi trobem 1a dosi, 2a dosi i pauta completa. La pauta completa correspon a les persones que han rebut les dues dosis, o bé una sola de Janssen que és monodosi o, finalment, aquells que jan han passat la malaltia i reben una sola dosi per aconseguir la immunitat completa.

 

Rànquing primera dosi
Rànquing primera dosi (CCMA)

 

Rànquing segona dosi
Rànquing segona dosi (CCMA)

 

 

Rànquing pauta completa
Rànquing pauta completa (CCMA)

 

  • A la banda de dalt, a més de clicar per veure el mapa de les poblacions (quan cliquem un municipi ens ofereix un panell d'informació complementària), també podem optar per veure el rànquing o llistat de poblacions on ha avançat més la vacunació, i aquelles en què el ritme és més lent.
  • Aquesta web actualitza automàticament les dades cada dia, a través del que publica "Dades obertes", que beu de la font de les dades de Salut.
  • A dia d'avui, el municipi on més persones han aconseguit una pauta completa de vacunació és Sant Boi de Lluçanès. La nostra companya Montse Lorenz ha fet una visita als seus veïns durant el programa d'avui.
ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19SalutVacunes

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut