Recepta de tatin de carbassa amb cruixent de camagrocs
Som a la tardor i cal aprofitar els productes de la temporada per cuinar, com ara els bolets i la carbassa. El geni dels fogons, Mirko Carturan, ens proposa preparar una Tatin, però no la clàssica de poma, sinó de carbassa
Som a la tardor i cal aprofitar els productes de la temporada per cuinar. Bolets i carbassa, per exemple. Al programa "Tot es mou", el xef Mirko Carturan ens proposa preparar una Tatin, però no la clàssica de poma, sinó de carbassa.
Las tatins es poden preparar amb qualsevol fruita: de pera, de plàtan... I també se'n poden fer de salades amb altres vegetals: ceba, calçots, coliflor Acompanyades amb un gelat de canyella, per exemple.
Per fer la pasta Brisa

Ingredients
- 500 g farina
- 250 g mantega pomada
- 1 ou
- 10 ml aigua
- Sal
Barrejar tots els ingredients fins que quedi una massa homogènia. Deixar reposar 30 minuts. Estirar la massa amb un rodet fins a deixar-la amb un gruix d'un dit. Fer quatre rodones amb un tallapasta. Posar-ho al forn a 175º durant 8-10 minuts i ho reservem.
Per al farcit de la Tatin
Ingredients
- 800 g carbassa
- 70 g sucre morè
- Sal i pebre

Pelem la carbassa i la tallem a daus d'1 cm. Aproximadament. Posem el sucre, la sal i el pebre en una paella fins a formar un caramel on courem els daus de carbassa fins que quedin tendres. Els col·loquem sobre les quatre rodones de pasta brisa, amb una mica del caramel que hem fet i ho compactem tot dins la massa.

Per sobre la Tatin
Ingredients
- 30 g de camagrocs
Netegem els camagrocs i els eixuguem bé. Els passem per farina i els fregim en oli ben calent, salpebrem i els servim per sobre les Tatin.
