Una dona aguantant en braços un nadó adormit
El mètode infal·lible per adormir un nadó que plora
La notícia positiva del "Tot es mou"

El mètode infal·lible per adormir un nadó que plora

Un estudi del Centre RIKEN per la Ciència del Cervell, al Japó, conclou una tècnica senzilla i eficaç per aconseguir que un nadó que plora es calmi i acabi dormint al llit

Agafar-lo en braços, caminar, posar-lo al cotxet, cantar o fins i tot fer una volta amb el cotxe. De mètodes per intentar calmar un bebè que plora i intentar que s'adormi n'hi ha molts. No tots però, acaben tenint èxit ni funcionen per a tots el nadons. Un estudi publicat a la revista Current Biology i eleborat pel Centre Riken per a la Ciència del Cervell, al Japó podria haver trobat la solució definitiva.

Els investigadors han descobert que el que podria funcionar millor per calmar un nadó plorant és el mètode 5+8. La primera part d'aquesta fórmula màgica consisteix en que els progenitors dels nadons que ploren portin en braços l'infant mentren caminen durant 5 minuts. El 100% dels nadons que van participar en l'estudi van deixar de plorar en aquestes circumstàncies. A més la meitat d'aquests es van adormir.

La segona part, centrada en fer que els nadons adormints en aquests 5 minuts no es despertin, consisteix en esperar 8 minuts abans de posar-los al bressol. Per això, l'estudi recomana que després de 5 minuts caminant, el millor és seure amb el nadó en braços, entre 5 i 8 minuts i després posar-lo al seu llit. Fer-ho abans, han comprovat, facilita que es despertin.

Caminar calma els bebès

L'estudi, que s'ha fet al Japó amb 32 nadons i les seves mare biològiques, ha fet servir màquines per mesura la freqüència cardíaca dels nadons i càmeres per observar-ne les reaccions. S'han provat diferents mètodes per calmar els nens, i s'ha provat amb nadons que ploraven, però també amb d'altres que ja estaven més tranquils i alguns que dormien. A part de les dues solucions recomandes, també es van fer proves amb els nens al cotxet.

Un nadó en braços d'un adult
Aguantar un nen en braços 8 minuts calma el 100% dels nadons, segons un estudi(Kristina Paukshtite, Pexels)

Caminar amb el bebè plorant en braços es va demostrar com la fórmula més efectiva per adormir-lo. Tot i que en nadons que ja estaven tranquils també es va detectar un descens en la freqüència cardíaca, aquests no s'adormien tan fàcilment. Seure amb un nadó plorant en canvi, va tenir l'efecte contrari: la freqüència cardíaca va augmentar i el plor, es va mantenir i fins i tot incrementar en alguns casos. En tots els casos, es va veure que els nadons es neguitejaven més en ser separats de les seves mares, i es va observar que el temps que passava entre que s'adormia i se'ls deixava al seu llit, era clau per assegurar que no es tornessin a despertar.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut