Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Capses i roba, al "Tot es mou"

El canvi d'armari: com hem de desar la roba d'hivern?

Endreçar la roba d'hivern quan arriba la calor no és només qüestió de fer-ne un garbuix i oblidar-se'n fins al cap d'uns mesos. Per estar tranquil i tenir-ho tot en perfectes condicions quan calgui recuperar-ho, hi ha una sèrie de procediments a tenir en compte

Amb el canvi de temps hi ha moltes peces de roba de la llar que deixen de ser necessàries i cal desar-les per tal que no facin nosa. Mantes, edredons i nòrdics han d'anar a l'armari o sota el llit i cal tenir en compte certes precaucions per no tenir sorpreses desagradables quan torni a començar la temporada de fred.

Lali Torres és decoradora i especialista en fengshui, i ha passat pel "Tot es mou" per guiar-nos en aquestes tasques domèstiques que potser fan una mica de mandra, però que són necessàries i no ens han d'ocupar massa temps si ens hi posem amb mètode i ganes.

"Per començar, tot s'ha de guardar ben net. Moltes vegades pensem que ja ho farem quan ho haguem de tornar a fer servir. Aleshores és quan trobem aquelles taques grogues, que són gèrmens i bacteris que en principi no es veuen, però acaben sortint quan deixem la roba un temps sense rentar."

 

Recipients per desar roba de llit
Recipients per desar roba de llit

 

Tot ben net: fora els gèrmens!

Així doncs, la higiene és el primer, per l'interès de la nostra pròpia salut, com en tantes altres situacions de la vida.

Per acabar d'eliminar fibres no desitjades, Torres recomana estendre la roba al sol després del rentat, sobretot si és blanca. Els rajos solars se n'ocuparan.

A la rentadora és important no utilitzar suavitzants. Aquests productes porten perfums que, quan s'hi han d'estar una temporada llarga, poden fer el mateix efecte que els gèrmens. Pel mateix motiu, cal utilitzar poc sabó en el rentat.

 

Cal utilitzar recipients que no siguin del tot hermètics
Cal utilitzar recipients que no siguin del tot hermètics

 

A l'hora de doblegar i desar

Farem bé d'utilitzar capses o recipients amples, que no aixafin la roba. Altrament, la peça perdria el seu volum, també l'efecte d'abrigar, i pesaria més.

Han de ser capses que tinguin forats o fetes amb algun teixit transpirable. Que hi passi l'aire evitarà que es creï una humitat a dins que, a la llarga, faria mala olor. Quan la roba ve en plàstics de la bugaderia, caldrà que hi fem alguns forats.

El plàstic, de tota manera, s'hauria d'evitar sempre que es pugui. Quan utilitzem capses d'aquest material, farem bé d'embolicar la roba desada amb un llençol. Les capses de cartró tampoc serien una bona opció, pel fet que atrauen insectes.

 

Seguint aquests consells ja podem fer dissabte amb tranquil·litat, i ho tindrem tot enllestit abans que no ho pensem.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut