El top de l'any

El 2021 al "Tot es mou": el més vist i el més llegit en digital

El 2021 va estar clarament marcat per la pandèmia de la covid, les conseqüències del virus i les vacunes. Però també hi va haver temps per tractar altres temes de l'actualitat, històries personals i consells per millorar la salut. Aquests són els cinc vídeos més vistos i les cinc notícies més llegides a la web del "Tot es mou"

El 2021 van ser molts els que van haver de confinar-se a casa per haver-se contagiat de covid o haver estar contacte estret d'un positiu. La vacuna va ajudar a mitigar els efectes severs del virus, però la gestió de la campanya de vacunació va ser un dels grans objectes de debat. Al "Tot es mou" vam parlar amb metges, psicòlegs, polítics i testimonis per conèixer millor el virus i les seves conseqüències. També vam posar l'accent en altres temes del dia a dia com la política, la gestió de l'energia i el preu de la llum, i històries personals, i vam buscar consells per millorar la salut més enllà de les mesures de protecció contra la covid. Aquests són els vídeos més vistos de l'any i els articles més llegits del "Tot es mou" durant el 2021.

 

Top 5: Els més vistos

1- Jordi Sánchez: "Em vaig despertar confós i molt trist. Durant el coma, vaig tenir molts deliris"

L'actor Jordi Sánchez va haver d'estar-se en coma induït durant 24 dies després de contagiar-se de covid. A finals de març, pocs dies després de tornar a casa, vam poder parlar amb ell per conèixer la seva experiència, com va reaccionar el seu cervell, què va sentir en despertar-se i com va ser la recuperació de la malaltia.

 

2- Clara Ponsatí: "Europa ja està intervenint de forma no explícita en el conflicte català"

A principis de juny vam parlar amb l'exconsellera Clara Ponsatí per saber què opinava dels indults que ultimava el govern de Pedro Sánchez i si creia que la justícia europea pressionava perquè es prengués aquesta decisió.

 

3- Oriol Mitjà: "La combinació d'AstraZeneca i Pfizer provoca efectes secundaris superiors als de mantenir la mateixa vacuna"

A mitjans de maig, l'especialista en malalties infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol va passar pel "Tot es mou" per valorar l'evolució de la pandèmia en ple debat per la campanya de vacunació amb AstraZeneca i els possibles efectes secundaris que l'administració d'aquesta vacuna podria provocar.

 

4- El boom del "Luisvi", el regal d'una mare a la seva filla per la selectivitat

El vídeo viral a TikTok d'una mare regalant una bossa Louis Vuitton a la seva filla després d'acabar l'últim examen de la selectivitat va ser una de les notícies més divertides del passat mes de juny. Vam poder parlar amb Núria Pajares, l'autora del vídeo.

 

5- Aina Massanet, infermera vacunada i positiva

En plena cinquena onada de la covid, a mitjans de juliol, vam parlar amb Aina Massanet, una infermera de l'Hospital de Sant Pau que, tot i estar vacunada, es va contagiar de covid. Ella ens va ajudar a entendre millor els protocols de prevenció del personal sanitari.

 

Top 5: Els més llegits

1- Només antivacunes? Quin tipus de persones no es volen vacunar?

A principis de desembre vam parlar amb la psicòloga Anna Romeu per conèixer el perfil de les persones que encara no s'havien vacunat i per valorar si hi podria haver conflictes entre vacunats i no vacunats amb l'entrada en vigor del certificat covid en alguns àmbits i de cara a les festes de Nadal.

 

 

2- Quantes passes hauríem de fer cada dia?

Quin és el número òptim de passes que hauríem de fer al dia per mantenir-nos en bona forma? En vam parlar amb Maria Sanz, cardiòloga de l'esport de l'Hospital Clínic, i amb Miquel Pucurull, atleta popular amb més de 40 maratons completades i que als 83 anys segueix corrent habitualment.

La cardiòloga Maria Sanz i el corredor Miquel Pucurull entrevistats al 'Tot es mou'
La cardiòloga Maria Sanz i el corredor Miquel Pucurull (CCMA)

 

3- Catalunya pot viure una gran apagada?

Amb el doctor en física teòrica i investigador del CSIC Antonio Turiel vam parlar de la transició energètica i de la possibilitat d'una apagada d'electricitat massiva arreu d'Europa, després que al novembre se sabés que els governs d'Àustria, Alemanya i Suïssa avisessin els seus habitants de la possibilitat d'una gran avaria que podria deixar els seus habitants sense corrent.

 

 

4- Quins són els millors horaris per a la nostra salut?

Després del canvi d'hora de tardor a finals d'octubre, al "Tot es mou" vam conversar amb la doctora Carla Estivill, especialista en son de la Fundació Estivill Sueño per saber millor com ens afecta la salut les hores que dormim. També ens va donar consells sobre a quina hora és millor llevar-se, fer cada àpat o fer activitat física per millorar la salut

 

 

5- La variant delta: bones i males notícies

La variant delta es va convertir en la dominant a Catalunya durant la cinquena onada. A finals de juny, poc després que arribés a Europa, vam voler conèixer millor aquesta nova variant parlant-ne amb el catedràtic de Farmacoepidemiologia de la Universitat d'Oxford Daniel Prieto-Alhambra.

Daniel Prieto-Alhambra al 'Tot es mou'
Daniel Prieto-Alhambra al "Tot es mou" (CCMA)
Anar al contingut