Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Creences infundades de l'alimentació, al "Tot es mou"

Desmuntem cinc mites falsos sobre aliments

Des dels consells de l'àvia fins als descobriments dels gurus gastronòmics, el món del menjar i el beure té un munt de creences que solem donar per bones sense que ningú ens les hagi demostrat ni refutat mai. Una experta ens ha informat sobre algunes de les més esteses

Sovint hem sentit a dir que un aliment determinat no es pot barrejar amb un altre, o que no hem de menjar segons quines coses a partir d'una edat o, fins i tot, d'una hora del dia. Són mites que acceptem al cap d'un temps d'haver-ne sentit a parlar sense acabar de preguntar-nos si són veritat. I el fet és que moltes vegades són falsos. La nutricionista Júlia Farré n'ha identificat un grapat, i els ha desmuntat.

 

La fruita a les sis de la tarda

Existeix la creença que la fruita té molt sucre, cosa que sol ser certa. Però això no fa que ens engreixi més si en mengem al vespre o a la nit.

"Si una poma ens aporta 150 quilocalories, això varia depenent de l'hora que ens la mengem? No. Un aliment aporta una quantitat d'energia i de nutrients que no varia depenent de l'hora."

 

 

 

La dieta sense gluten aprima

Per perdre pes no cal eliminar el gluten. A molta gent no li convé menjar-ne perquè és celíaca, i potser no ho saben perquè no estan diagnosticats. En cas contrari, el gluten és un aliment perfectament saludable.

 

 

 

Només els nadons haurien de beure llet

Existeix la dita que els humans són els únics animals que consumeixen llet en l'edat adulta. Si això és veritat, tampoc no té res de dolent, més aviat al contrari.

"No conec ningú que prengui el pit de la mare en edat adulta. La llet de vaca, d'ovella o de cabra són productes que no tenen res a veure amb la llet materna i, a més, nosaltres la transformem, en fem formatge, mantega o iogurts, que no tenen cap relació amb els nutrients que pren un nadó."

 

No barregem llet i sucs

És una creença gairebé ancestral: si prens llet i sucs de fruita per esmorzar, et trobaràs malament perquè la llet es tallarà. Bé, doncs d'això es tracta.

"No passa res. De fet, la llet s'ha de tallar dins de l'estómac perquè es pugui digerir."

 

 

 

La xocolata fa grans a la cara

Com el formatge, la xocolata és un producte greixós. I segons els greixos que consumim, si ja tenim la pell greixosa, això ens pot provocar tenir grans a qualsevol part del cos. Però, pel que fa a la xocolata, l'experiència científica és contundent:

"Mai cap estudi científic ha arribat a la conclusió que la xocolata faci sortir grans. Per tant, en podem menjar."

Per l'experta, l'únic que cal és organitzar l'alimentació de forma coherent. No menjar en grans quantitats a última hora del dia ni a cap altra. Tenir una dieta equilibrada i no repetir gaire les mateixes menges. És a dir, per alimentar-nos, el més important és fer-ho amb seny.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut