Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
L'alcohol i el greix, al "Tot es mou"

Deixar l'alcohol ens pot fer baixar tres quilos en una setmana

La nutricionista Sandra Sardina calcula la càrrega calòrica que podem arribar a ingerir si bevem alcohol habitualment i alerta que és un excés energètic que, inevitablement, el cos transformarà en greix

La comunitat científica ha establert fa temps que l'alcohol és una droga, una de les "toves", si més no. De tota manera, és legal en la majoria de països del món i des de fa milers d'anys l'acompanya un component de ritual social que el fa omnipresent. Això no evita que tingui efectes negatius en el nostre cos, però, a banda de la toxicitat, té una altra manera de perjudicar-lo, una de molt antipàtica: engreixa.

La nutricionista Sandra Sardina assegura que rep moltes persones a la seva consulta que es queixen que no aconsegueixen aprimar-se, per molt exercici o règims que facin. La clau, en molts d'aquests casos, és no haver deixat de consumir begudes alcohòliques.

L'alcohol afecta el nostre organisme de diverses maneres, i una d'elles és que aporta moltes quilocalories, fins a 7 per gram. Per fer una comparació útil, hem de saber que els hidrats de carboni i les proteïnes en contenen 4, i els greixos, 9.

 

 

 

Deu llesques de pa en un sopar

L'especialista compara aquestes càrregues energètiques amb un exercici pràctic. Considerant que una llesca de pa conté 60 quilocalories, hem de tenir en compte que una mitjana de cervesa o un got de vi equivaldrien a dues llesques de pa cadascun; un xarrup de licor seria una llesca i mitja, i un combinat arriba a les quatre.

Per tant, qualsevol nit, en una reunió social, podem arribar a ingerir l'equivalent a deu llesques de pa, això sense comptar el que mengem. I és que la beguda sol passar amb molta facilitat.

"El problema de l'alcohol és que no tenim la sensació de mastegar."

D'aquesta manera, bevent no tenim consciència d'estar ingerint un aliment, que és el que associem al fet d'engreixar-nos.

Les calories de l'alcohol es consideren molècules "buides". És a dir, no necessiten digestió i passen ràpidament al torrent sanguini. Això provoca que les nostres cèl·lules no les puguin assimilar de cop, i el cos passa a emmagatzemar-les en forma de greix.

L'única manera d'aturar aquest procés és deixar d'ingerir begudes alcohòliques. Aleshores notarem els beneficis:

"Si deixes de prendre alcohol, en una setmana o deu dies baixaràs tres quilos. Superfàcil!"

Gairebé sempre, l'alcohol ens aporta un excedent calòric que no necessitem. Per lògica, la proposta de la Sandra Sardina sembla d'allò més aconsellable. Només cal posar-s'hi.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut