Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
La higiene personal, al "Tot es mou"

Quant ha de durar una dutxa i amb quina freqüència ens hauríem de dutxar?

Una part important de la població té el costum de dutxar-se una vegada al dia, o fins i tot més, sense preguntar-se si aquest costum és convenient per a la salut o per al medi ambient en general. L'opinió dels professionals i de l'OMS ens pot arribar a sorprendre

Des de fa més d'un segle sabem que la higiene és necessària per a la salut, i estem tan convençuts d'aquest precepte que de vegades en podem abusar, per exemple, a l'hora d'entrar a la dutxa.

Recentment, l'OMS ha presentat un estudi que conclou amb una sèrie de consells per fer un ús ideal de la dutxa. Aquest document té present tant el bon manteniment de la pell, per evitar sequedats, èczemes o infeccions, com la sostenibilitat ambiental.

Amb quina freqüència ens hauríem de dutxar i quanta estona hem de dedicar a cada dutxa? Si volem ser estrictes, l'OMS ens dona unes instruccions molt clares i fàcils de seguir.

  • Una dutxa al dia (dues excepcionalment)
  • La dutxa ha de durar menys de 5 minuts
  • La temperatura de l'aigua no ha de superar els 37 graus
  • Utilitzar sabons neutres
  • Consumir menys de 95 litres d'aigua per dutxa (i tancar l'aigua mentre ens ensabonem)

 

La doctora Alba Català, dermatòloga
La doctora Alba Català, dermatòloga

 

"Importa més el com que el quant"

La dermatòloga Alba Català està plenament d'acord amb aquesta guia. Fins i tot pensa, si bé és normal que una persona molt esportista es dutxi cada dia, si és més sedentària en pot tenir prou amb tres o quatre a la setmana.

"Com en tot, no és quantes vegades et dutxes, sinó com et dutxes. L'ideal seria entre tres i cinc minuts, sense exposar massa la pell a l'aigua, perquè això la pot deixar molt seca, especialment a l'hivern."

Les temporades fredes comporten molta sequedat ambiental i són les que fan patir més la pell, per això cal prendre algunes mesures addicionals, com les cremes o les locions.

"Per protegir la pell, l'ideal és que la temperatura de l'aigua sigui tèbia i utilitzar sabons syndet, que són sintètics i respecten el PH. I si es pot, un cop ens hem eixugat, hidratar la pell."

La doctora Català conclou que no hi ha massa més a fer, i que si tenim presents els pocs consells esmentats hauríem de tenir la pell en bones condicions, si no és que ja tenim un problema mèdic seriós. En aquest cas caldrà anar a veure un professional i seguir el tractament que ens prescrigui.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut