Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Les noves opcions de mobilitat, al "Tot es mou"

Comprar o llogar un cotxe: què és millor?

"El 85% de la vida d'un cotxe, està aturat en un garatge", afirma el periodista Josep Lluís Merlos. És per això que cada dia hi ha més serveis que permeten fer ús del transport privat sense la inversió que suposa comprar un vehicle

Comprar un vehicle ha estat, històricament, una de les inversions familiars més importants després de la de comprar un habitatge. En paral·lel a l'aparició de noves tecnologies i la transició cap a una mobilitat més sostenible, però, han aparegut nous serveis que permeten accedir al vehicle privat sense haver de fer una inversió econòmica com la que suposa comprar un cotxe o una moto.

El periodista especialitzat en motor Josep Lluís Merlos explica que hi segueix havent opcions per adquirir un vehicle. Per una banda, la compra directa d'un cotxe, ja sigui al comptat o per terminis, i per l'altra el rènting o el lísing. Aquestes dues opcions, tal com explica el periodista, han estat històricament lligades a empreses. Totes dues es caracteritzen pel pagament de quotes, normalment entre 3 i 5 anys, per acabar adquirint el vehicle finalment en propietat, o renovar-lo per un de nou, i tal com explica Merlos tenen alguns avantatges fiscals perquè es poden desgravar.

 

Però, tal com comenta Merlos, "el 85% de la vida d'un cotxe, està aturat en un garatge". Per això comenta que cada cop hi ha més gent que busca alternatives i s'ho pensa abans de comprar un vehicle, i que fins i tot els mateixos fabricants de cotxes ofereixen serveis d'ús puntual, sense la necessitat d'adquirir el vehicle. "La mobilitat està evolucionant de la propietat a l'ús".

 

Llogar el cotxe, més econòmic que comprar-lo?

Merlos explica que hi ha diverses opcions per utilitzar un cotxe sense comprar-lo, i que per a usos més esporàdics poden ser opcions més econòmiques. La més habitual és llogar-lo. Una opció que normalment és per uns dies o per unes setmanes, i que és força habitual en períodes de vacances. Però, més enllà del clàssic lloguer, hi ha dues opcions més, que Merlos explica que han entrat amb força al mercat.

Josep Lluís Merlos davant la pantalla del 'Tot es mou' parlant de les opcions per comprar i llogar un cotxe
L'ús temporal del vehicle privat, cada cop més habitual (CCMA)

La primera és la subscripció. Aquesta és una opció que permet fer ús d'un vehicle per un període més llarg que el de lloguer, normalment a partir de dos mesos. "Pots fer un servei de subscripció per uns 200 euros al mes i t'hi entra tot: l'assegurança, els impostos i el manteniment, excepte el carburant." A més, el periodista explica que les mateixes empreses fabricants de cotxes ofereixen aquest servei. "Aquest és un model ideal per provar noves tecnologies de mobilitat com un híbrid o un elèctric", explica Merlos, abans de decidir-se a comprar un vehicle de forma definitiva.

I per últim hi ha el cotxe o moto compartits: una flota de vehicles que es poden fer servir per a necessitats molt puntuals. Aquesta opció és ideal per a qui necessiti utilitzar un vehicle només unes hores o fins i tot uns minuts. Merlos comenta que aquesta modalitat és molt popular en altres països i que a Catalunya, principalment a Barcelona, té èxit sobretot en la compartició de motos.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut