Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
La seguretat contra els llamps, al "Tot es mou"

Com podem evitar l'impacte dels llamps durant una tempesta?

La mort de dos turistes en una platja de Mallorca a causa d'una descàrrega elèctrica ha provocat tanta commoció com incredulitat, pel fet que hi havia una distància de quinze metres entre tots dos

Dos homes van morir dijous a cala Mesquida, a l'est de l'illa de Mallorca, a causa de l'impacte d'un llamp. La col·lisió de dues grans masses d'aire humit, cap a dos quarts de tres de la tarda, va produir una gran tempesta amb molta activitat elèctrica. Una de les descàrregues va caure sobre un dels homes i també va afectar l'altre, que es trobava a quinze metres de distància.

El fet que hi hagi dues víctimes mortals tan separades entre elles pot semblar inversemblant, però és un fenomen científicament molt possible. Hi ha tres tipus d'impactes per llamps: els directes, els indirectes (a través d'un arbre, per exemple) i els causats per tensió de pas, que seria el d'aquest cas concret.

 

 

 

Mesures de seguretat

Què podem fer per no tenir un accident com aquest en cap circumstància? El més important és cercar alguna mena de refugi. N'hi ha alguns que ens poden garantir una certa seguretat, com l'interior d'un cotxe o els edificis. Això sí, ens hem d'assegurar que tanquem les portes i les finestres, i que no hi ha cap corrent obert a l'aire lliure.

Si la tempesta ens atrapa a l'exterior, convé adoptar una postura arrupida, agafant-nos les cames amb els braços, com si ens féssim una bola.

Les situacions no segures que hem d'evitar són la circulació en vehicles oberts, com motos o bicicletes; estructures al descobert, com tendes de campanya o ombrel·les de platja, i, sobretot, mai hem de de buscar aixopluc al bosc ni sota un arbre aïllat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut