Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Consells de tecnologia al "Tot es mou"

Com fer-se una casa intel·ligent

L'expert en tecnologia Toni Noguera ens explica com usar els gadgets tecnològics per crear una llar intel·ligent de manera barata

TEMA:
Tecnologia

Ja fa uns quants anys que parlem de les cases intel·ligents i tots hem vist molta ciència-ficció: pel·lícules i sèries que ens mostren cases que ens desperten de bon matí, que cuinen per a nosaltres, ens trien la roba, ens vesteixen…  Avui en dia, amb la tecnologia que tenim disponible, ja ens podem fer una casa intel·ligent, de manera barata. L'expert en tecnologia Toni Noguera ha explicat com fer-ho al "Tot es mou".

 

 

 

L'internet de les coses

 

Alguns petits aparells que tenim a casa ens permeten fer una casa més intel·ligent, gràcies a un concepte que ja tenim entre nosaltres: l'IoT (Internet of Things), l'Internet de les Coses. Sona molt avançat, però no és res més que tenir totes les coses possibles connectades a internet i això, juntament amb algunes automatitzacions, més enllà de la intel·ligència artificial, és el que ens permet tenir una casa intel·ligent avui en dia.

 

 

 

Comencem amb el més bàsic de tot:


Endoll intel·ligent (15-20 €)


Permet:

  • Encendre o apagar qualsevol cosa connectada al corrent, a distància
  • Controlar els electrodomèstics amb la veu
  • Programar rutines: calefacció, làmpara, TV...


Bombetes intel·ligents (a partir de 20 €)


A través d'una app o comandaments de veu, permeten controlar

  • Temperatura de color: de blanc a temperatures més càlides
  • Intensitat i graduació manual
  • Rutines i programació
  • Mode festa
  • Control per la veu

 

 

Comandaments universals (20-30 €)


Comandaments a distància universal wifi, compatibles amb dispositius com Alexa o Google Home. Substitueixen qualsevol comandament a distància amb infraroigs per una app controlable a través del mòbil. Es pot controlar l'aire condicionat, la televisió...

 

 

Sets de gadgets per a cases intel·ligents (80-300 €)


Existeixen diferents sets d'aparells amb prestacions diverses: sensors a portes i finestres per insta·lar una alarma o controlar els llums automàticament, altaveus, botons intel·ligents, detectors de fum, termòstats intel·ligents, tot controlable a través d'una app.

 

 

Consells de seguretat per a cases intel·ligents

 

 


Una casa amb molts aparells connectats a internet és més vulnerable a qualsevol atac informàtic. Per això cal complir una sèrie de consells.

- Comprar aparells de marques de confiança. Hem de comprar productes de marques respectades, reconegudes o que generin prou confiança. Tot i així, res assegura que puguin ser impenetrables.

- Configurar opcions de seguretat del rúter. Hem de configurar el rúter de casa amb certes mesures de seguretat. Cal assegurar el rúter: una bona configuració, no la que ve de manera predeterminada.
Optar per la configuració d'un professional que es miri bé com tancar els ports que no s'utilitzen, configurar bé el tallafocs, comprovar de tant en tant que ho tenim tot actualitzat i només es connecta el que volem que es connecti.

- Fer servir una xarxa separada per als aparells IoT: generar una xarxa separada per als aparells de la llar connectats a internet que no sigui la mateixa que la del nostre ordinador. Conserveu les vostres dades més privades i confidencials en un sistema diferent dels altres dispositius IoT.

- Tenir alternatives fora de línia. És necessari estar segur que no som totalment dependents de la connexió a internet. Cal tenir alternatives fora de línia, com a mínim amb alternativa bluetooth o digital. L'apagada dels serveis de Google de fa unes setmanes va demostrar que és perillós dependre d'una casa on tot funciona a través de la xarxa.

ARXIVAT A:
Tecnologia

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut