Cesc Escolà i Míriam Riau al "Tot es mou"
Cesc Escolà i Míriam Riau al "Tot es mou"
Al "Tot Es mou", "Ens Movem"

Cesc Escolà i la màgia dels seus entrenaments

Cada 15 dies, l'entrenador personal del "Tot es mou", Cesc Escolà, ens ha regalat sessions d'exercicis molt dinàmics per enfortir el cos des de casa

TEMA:
Esports

L'entrenador personal del "Tot es mou", Cesc Escolà, s'ha plantat al plató del programa cada quinze dies, amb un objectiu molt clar: fer-nos aixecar el cul de la cadira, enfortir el cos i guanyar salut sense perdre el somriure. A continuació deixem la llista de tots els entrenaments de la secció "Ens movem" del programa, per tal que els podeu consultar i repetir tantes vegades com us vingui de gust.

 

 

Exercici amb material casolà

 

Per tal de demostrar que ser a casa no és cap excusa per fer esport, el professor de fitnes va demostrar que hi ha molts elements de la nostra vida quotidiana que ens poden servir per fer un bon entrenament sense haver de sortir del menjador. En aquesta sessió, va comptar amb l'ajuda de Lluís Marquina i Ruth Jiménez.

 

 

Entrenament complet amb Lluís Marquina

 

El 22 de gener Lluís Marquina es va vestir amb el seu millor xandall per acompanyar Escolà en una completa sessió d'entrenament, que va consistir en un escalfament i una sèrie de quatre exercicis per treballar tot el cos.

 

 

Reforç del tram superior

 

Amb l'ajuda de dues ampolles d'aigua, un llibre i una tovallola, Cesc Escolà ens va presentar una completíssima sessió esportiva per reforçar l'esquena, les lumbars, els abdominals i els braços.

 

 

Entrenament de cames

 

Cesc Escolà i Míriam Riau van preparar una completíssima rutina de cames per treballar el tren inferior: quàdriceps, glutis i isquiotibials. Segons ens ha explicat l'expert, és molt beneficiós tenir fort el tram inferior perquè millora l'equilibri corporal, protegeix les articulacions i es cremen més calories, ja que es tracta de músculs grossos.

 

 

Circuit complet amb Miki Núñez

 

El dia 5 de març el professor de fitnes va preparar un circuit per fer exercici a casa treballant totes les parts del cos. En aquesta sessió va comptar amb l'ajuda del músic Miki Núñez, que va fer amb ell la rutina, dividida en tres parts.

 

 

Treball d'abdominals amb Dani Jiménez

 

L'entrenador Cesc Escolà i el científic Dani Jiménez van fer un treball d'abdominals. Els abdominals són una de les parts més importants del cos, i tenir el core enfortit aporta beneficis, com ara reduir el mal d'esquena, millorar la postura, ajudar a prevenir lesions o millorar l'equilibri.

 

 

Sessió d'estiraments

 

 

Míriam Riau ha acompanyat a Cesc Escolà en una sessió molt completa d'estiraments. Tal com han explicat, estirar bé és molt important, fins i tot si no fem esport. Entre els beneficis destacats que aporten els estiraments hi ha la reducció de la probabilitat de tenir lesions i dolors innecessaris, l'augment de la flexibilitat dels músculs, la prevenció de l'enduriment muscular de després dels exercicis, la disminució de la quantitat d'àcid làctic als músculs i la millora de la postura, la coordinació i l'equilibri.

 

 

Entrenament full body

 

 

El "full body" consisteix en un entrenament complet amb què es treballa tot el cos i no es necessita material. En aquesta ocasió, en Cesc proposava un entrenament de sis exercicis amb dues repeticions de cadascun. L'objectiu d'aquesta sèrie d'exercicis és aconseguir dèficit calòric i, per tant, reduir el greix acumulat.

 

 

Hiit 2+2 d'espatlles i esquena

 

Les circumstàncies que vivim, amb confinaments, restriccions i tocs de queda, afavoreixen el sedentarisme. Per posar-hi remei, Cesc Escolà i Míriam Riau proposen una sèrie d'exercicis per fer a casa i treballar les espatlles i l'esquena.

 

 

Sessió de Body Combat

 

L'entrenador personal del "Tot es mou", Cesc Escolà, ha plantejat una sessió d'exercici en la qual no es necessita cap tipus de material. Es tracta d'una sessió de body combat, una disciplina aeròbica que combina moviments de diferents disciplines d'arts marcials amb la música, creant coreografies.

 

 

Especial d'estiraments

 

Sessió de fitnes centrada en els estiraments. Tal com ens ha explicat, els estiraments milloren la circulació de la sang, afavoreixen que l'oxigen arribi correctament als músculs, ajuden a desfer la rigidesa a les articulacions, combaten l'estrès, alleugen el dolor d'esquena i el mal de cap, milloren la qualitat del son i la postura i són recomanables per a la recuperació de lesions.

 

 

HIIT d'alta intensitat

 

Cesc Escolà ha proposat fer un circuit d'alta intensitat per a un treball global. Amb l'ajuda de Míriam Riau han fet un escalfament de combat de dos minuts, i han començat amb la sessió, que ha consistit en unes quatre tabates dividides en dos blocs de quatre minuts cadascun.

 

 

 

Ioga: treball de glutis i abdominals

 

Escolà i Riau han portat un entrenament de ioga. Després de l'escalfament han fet una sèrie d'exercicis, com ara una salutació al sol i treball de glutis i d'abdominals.

 

 

Cardio i hiit intens

 

Per celebrar el final de temporada, Escolà i Riau ens van dur un entrenament molt divertit. Van fer la coreografia amb la cançó de l'estiu d'Els Amics de les Arts, que serveix per treballar el càrdio i, després, un mini hiit molt intens per treballar cames, abdominals i braços.

ARXIVAT A:
Esports
Anar al contingut