Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Lliçons de tecnologia al "Tot es Mou"

Càmeres i sistemes de seguretat domèstica

L'especialista en tecnologia Toni Noguera ens explica d'una manera molt fàcil i molt pràctica com podem protegir la nostra llar

TEMA:
Tecnologia

Apagar els llums i sortir de casa és una cosa que fem de manera molt natural, però, a vegades, sobretot si ens en anem per uns quants dies, ens deixa una sensació inquietant: què passa quan no hi som? L'expert en tecnologia pràctica Toni Noguera ha explicat al "Tot es mou" com protegir la nostra llar de manera fàcil i pràctica.

 

Apps i gadgets per a la seguretat domèstica


Existeixen diferents tipus d'eines de control domèstic, des d'aplicacions de vigilància gratuïtes per mòbil que tothom es pot descarregar al telèfon a càmeres de seguretat una mica més cares però amb possibilitats més espectaculars.

 

 

 

Convertim un mòbil vell en una càmera de seguretat


Apps com AtHome Camera App o AtHome Video Streamer (Android, iOS, Windows i Mac) permeten convertir un telèfon en una càmera de seguretat que t'envia una notificació si hi ha moviment a casa quan se suposa que no n'hi hauria d'haver. Altres característiques de l'aplicació són:

 

  • També si nota una sacsejada
  • També és possible gravar petits clips o fer fotos, modificar la qualitat de la imatge, enviar àudio a la càmera, per parlar amb qui hi hagi a l'altre cantó
  • Té un mode de visió nocturna
  • És una bona solució per donar una segona vida a mòbils antics que tinguem per casa


Hi ha apps més senzilles com IP Webcam, en què només cal posar el telèfon Android emetent des de l'habitació o la casa que vulguis tenir controlada i un navegador web des d'un PC, una tauleta, un televisor o un altre telèfon on veure la imatge.

La gràcia d'aquesta última app és que també t'avisa si detecta algun so, com alguns de les apps que fan d'intèrfons de vigilància per als nadons.

Precisament això és el que aviat arribarà per un altaveu intel·ligent que té molta gent a casa: l'Amazon Ech". Als Estats Units ja funciona i és una eina que anirà molt bé quan ens en anem de vacances.

Com ja sabeu, Alexa està escoltant tota l'estona, esperant que algú digui el seu nom, o la paraula d'invocació, per connectar-se a internet i respondre.

Quan funcioni a Espanya, li diràs: "Alexa, me voy de casa" o "I'm leaving". Aleshores estarà pendent del que senti. Si detecta soroll de l'alarma antiincendis d'un sensor de fum, de vidres trencats, soroll de passos, persones parlant o una porta tancant-se, rebràs una notificació al telèfon mòbil. Si el soroll correspon a un possible intrús a casa teva, Amazon Echo emetrà el so d'una sirena.

A més, encén i apaga els llums de la casa per fer veure que hi ha activitat i fins i tot pot emetre el so del lladruc d'un gos si la càmera de seguretat que tinguis connectada hi detecta moviment.

 

Timbres intel·ligents


Els timbres intel·ligents, que també són cada cop més comuns als Estats Units, a poc a poc en veiem més a casa nostra.

Per començar, estan gravant tota l'estona i pots veure el vídeo en directe en qualsevol moment. Tenen càmeres intel·ligents d'alta definició que detecten el moviment i envien alertes de persones, moviment i soroll per detectar visites.

Si et visiten quan no hi ets, pots rebre una notificació i contestar per l'altaveu que tenen integrat, o deixar un missatge pregravat, com un contestador automàtic.

Per començar, per cada model hi ha dues versions. I tenen una diferència important. Costen 279 euros, ara mateix. Però d'aquí un parell d'anys, seran molt més barats, tindran competència i tothom n'acabarà tenint a casa.

 

Càmeres de seguretat domèstiques

 

Càmeres de seguretat domèstiques
Càmeres de seguretat domèstiques (CCMA)

Els models més moderns són més intel·ligents que mai. El mercat n'està ple i cada cop són més avançats i més barats. Els models més senzills poden anar dels 25 euros als 50 euros.


Alguns models han d'anar endollats al corrent i connectar-los al WiFi. Segons la gamma poden donar una imatge de fins a 2K de resolució, Full HD, i tenir una visió molt clara a la nit.

Detecten automàticament els moviments i tenen sistemes d'intel·ligència artificial que poden distingir entre persones i animals.

Podem fer que ens enviïn alertes al telèfon mòbil o al rellotge intel·ligent, amb imatge prèvia, si algú passa per davant. I en grava un vídeo que pot ser de minuts de duració si es configura.

També n'hi ha amb sistema d'àudio bidireccional, és a dir: pots escoltar el que es diu a l'altre cantó del vídeo i pots parlar a través de l'aplicació mòbil per fer-te sentir.

Si volem un sistema una mica més professional, per una mica més de preu tenim models amb servei de notificacions i intel·ligència artificial en aparells com aquest que t'avisen de la presència de persones, quan detecten moviments, permeten parlar… però funcionen completament sense fils. Només necessites una base connectada amb cable ethernet a prop del rúter de casa i per tota la casa vas col·locant aquestes petites càmeres, en podries posar fins a 16, que et donaran visió de tots els angles que puguis necessitar. Pots veure les càmeres amb la veu si ho demanes al teu assistent virtual.

ARXIVAT A:
Tecnologia Seguretat

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut