Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Mosquits resistents als insecticides, al "Tot es mou"

Alguns mosquits tigre tenen immunitat contra els insecticides

L'ús excessiu de productes per eliminar-los pot ajudar a seleccionar els individus que no se'n veuen afectats, els quals, en conseqüència, acabarien sent dominants en la població

L'abús dels insecticides per eliminar els mosquits pot arribar a ser contraproduent. Un estudi recent sobre aquests insectes ha observat que alguns ja són immunes a aquesta mena de producte en principi tòxic.

Contràriament al que es pot pensar, això no vol dir que alguns mosquits hagin experimentat una mutació que els faci més resistents. Els mosquits immunes, tal com Pere Renom ha explicat al "Tot es mou", sempre hi han estat.

"La població de mosquits és molt variable, com els humans. Oi que no hem vist mai dues persones amb la mateixa cara? Els mosquits són igual, tots són diferents. Cadascun té les seves pròpies característiques, i n'hi ha alguns que tenen aquest tret que els fa més forts que els altres."

Per tant, els mosquits que tenen la capacitat de sobreviure als insecticides acaben sent predominants en la població a mesura que passen generacions. Fins i tot tenen més possibilitats de sobreviure perquè, amb els mosquits "dèbils" eliminats, poden acaparar més recursos per a la subsistència i la reproducció.

 

Actuar a l'arrel del problema

La solució a aquest problema passaria per atacar els mosquits en l'estat larvari. De fet, els experts anomenen "adulticides" els insecticides domèstics que podem comprar al supermercat. És a dir, que només maten els exemplars adults de l'espècie.

 

 

Les larves de mosquit creixen a l'aigua, en qualsevol petit bassal. A les zones de Catalunya més afectades pels mosquits (als deltes de l'Ebre i del Llobregat, i a l'Empordà) és combat els mosquits biològicament: s'introdueix un bacteri ("Bacillus thuringiensis") en l'aigua per tal que les larves se n'alimentin i morin.

D'altra manera, quan el mosquit arribi a ser adult, cada individu haurà desenvolupat les seves pròpies característiques i els que siguin resistents als insecticides comuns seguiran sobrevivint.

A nivell domèstic, recomana Renom, hem de limitar l'ús dels insecticides per crear les mínimes resistències.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut