7 consells per evitar el tecnoestrès
Josep Maria Ganyet ens regala alguns consells per evitar l'ansietat que ens provoca viure hiperconnectats i enganxats tot el dia a múltiples pantalles
7 consells per evitar el tecnoestrès
Lliçons de tecnologia digital al "Tot es mou"

7 consells per evitar el tecnoestrès

Josep Maria Ganyet ens regala alguns consells per evitar l'ansietat que ens provoca viure hiperconnectats i enganxats tot el dia a múltiples pantalles

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

L'expert en tecnologia digital del "Tot es mou", Josep Maria Ganyet, ens ha donat alguns consells per evitar l'ansietat que ens provoca viure hiperconnectats i enganxats tot el dia a múltiples pantalles.
 

1- Marcar límits

 

En entorns de feina, sobretot amb el teletreball, cal que els treballadors marquem uns límits clars amb l'empresa sobre en quines hores estem disponibles per rebre trucades, missatges i correus, i en quines no.

 

2 - Evitar els whatsapps per feina

 

Si alguna persona relacionada amb la feina ens envia whatsapps, cal contestar per correu electrònic. Així mantenim la comunicació professional lluny de l'aplicació de missatgeria instantània, que és personal o per a emergències reals.

 

3 - No consultar el mail de feina al mòbil

 

No mirar el correu de feina al mòbil. És molt important marcar-nos la rutina de revisar el mail només quan som davant de l'ordinador.

 

4- A casa, el mòbil al rebedor

 

Quan arribem a casa, cal que ens recordem de deixar el telèfon al rebedor tan bon punt entrem. D'aquesta manera, evitarem consultar-lo mentre fem el sopar, mirem la tele o ens entaulem.

 

5 - Desactivar les notificacions

 

Cal que dediquem uns minuts a desactivar totes les notificacions que no siguin missatgeria. És a dir, hem de configurar el telèfon per no rebre avisos de xarxes socials o de correus electrònics.

 

6 - Per cada nova app, n'esborrem dues

 

El següent consell suposa un repte per a molts de nosaltres, i és que no ens hauríem de descarregar cap aplicació nova al telèfon si abans no n'hem esborrat dues. D'aquesta manera, evitem la saturació d'apps que ens roben temps i espai mental.

 

7- Un dia a la setmana, fora mòbil

 

Si és possible, convindria provar de desconnectar del nostre telèfon un dia a la setmana i dedicar-nos només a atendre trucades, i mirar d'abstenir-nos de consultar les xarxes socials.

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut