Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Deures tecnològics pels pares al "Tot es mou"

6 consells per educar digitalment els nostres fills

Pot semblar que la vida digital dels nostres fills escapa totalment del nostre control. Tot i això, seguint una sèrie de consells podem assegurar-nos que fa servir els seus dispositius amb seguretat

TEMA:
Tv3

Gran part de la vida dels nostres fills i filles passa en el món digital i amb molta més força durant el curs. Després de passar tot l'estiu junts, la tornada l'escola implica agafar una mica de distància i, inevitablement, ser una mica menys presents en el seu dia a dia.

I, alhora, això també vol dir que serem menys conscients de l'ús que fan dels seus aparells electrònics. Però això és necessàriament dolent? No, segons l'expert en ciberseguretat Bruno Pérez, a condició que hàgim fet els nostres deures com a pares.

 

Aprofitant la tornada a l'escola, ha passat pel "Tot és mou" per tal de desplegar un decàleg de bones pràctiques a aplicar i poder estar segurs que la vida dels nostres fills rere les pantalles és segura.

  1. Parla amb els teus fills. La base d'un ús dels aparells electrònics segur és que els nostres fills tinguin la confiança suficient per parlar amb nosaltres del que fan. Si la comunicació és fluida, els altres consells poden quedar relegats.
  2. Educa't en temes digitals. Igual que hem après a buscar un bitllet d'avió barat, podem informar-nos d'allò que interessa els nostres fills, les xarxes socials que utilitzen i com usar els dispositius que fan servir. Si no saps per on començar, les pàgines de l'Agència de Cibersugetat de Catalunya i l'Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE) disposen de nombrosa documentació que et serà d'utilitat.
  3. Fes servir controls parentals. En aquest punt cal ser molt curosos, perquè no es tracta d'instal·lar un programa espia i vulnerar la seva intimitat. En cap cas. El que hem de fer és fer servir les eines que tenim al nostre abast per, per exemple, controlar aspectes com el temps de connexió o les pàgines on accedeix. A més a més, cal saber que la majoria de plataformes de streaming i dispositius tenen una opció de control parental.
  4. Posar regles i fer-les complir. Cal deixar clar que el fet de posseir un dispositiu digital o tenir accés a determinats jocs o plataformes no vol dir tenir lliure albir. En el moment que els lliurem un aparell electrònic hem de posar unes normes que regulin el seu ús, per exemple, establint un temps màxim de connexió diari. També podem dictaminar llocs de connexió i prohibir els dispositius en altres, com durant les estones dels àpats. Si tenim unes regles clares, en el moment que aquestes s'incompleixin podem retirar els dispositius.
  5. Fes-te "amic" dels teus fills. Clar que siguem conscients de la presència digital dels nostres fills i que sapiguem que comparteixen. Tot i això, hem d'evitar aclaparar-los i respectar el seu espai per expressar-se.
  6. Sigues un bon exemple digital. Les nostres accions han de parlar per nosaltres. Si estem tot el dia enganxats és molt fàcil que ells mateixos reprodueixin aquest comportament. Hem de saber aturar-nos i compartir moments de desconnexió.
ARXIVAT A:
Tv3

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut