Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Consells de tecnologia al "Tot es mou"

5 deures i 5 consells en ciberseguretat per passar unes bones vacances

L'expert en ciberseguretat Bruno Pérez ens explica com podem passar un estiu digitalment segur

TEMA:
Tecnologia

Ja ha arribat l'estiu i tots volem passar unes bones vacances amb la família o els amics. L'expert en ciberseguretat del "Tot es mou", Bruno Pérez, ens ha posat cinc deures per fer durant l'estiu i ens ha donat cinc consells per protegir la nostra privacitat durant les vacances.

 

 

Deures per a l'estiu

 

  • Actualitzar tots els equips: abans de sortir de casa cal actualitzar els sistemes i les aplicacions dels nostres dispositius (mòbils, tauletes, ordinadors...) amb les últimes versions per evitar vulnerabilitats.
  • Fer inventari de comptes de correu electrònic: repassar tots els comptes de correu que tenim actius i donar de baixa els que ja no fem servir.
  • Netejar les bústies de correu electrònic: cal eliminar els correus que no siguin importants de les bústies de correu electrònic, sobretot els missatges que serveixen per validar l'accés a webs o portals.
  • Fer inventari de passwords i pins: cal tenir contrasenyes i claus d'accés diferents per a cadascuna de les aplicacions o webs, i usar un gestor de contrasenyes per guardar-les. És important canviar sovint les claus, sobretot les d'entitats bancàries.
  • Fer neteja de perfils a les xarxes socials: per protegir la nostra intimitat és important repassar les nostres amistats a les xarxes socials i eliminar aquelles persones que no coneixem.

 

 

Consells per a les vacances

 

 

  • No dir que estem de vacances: quan som fora de casa estiuejant, no penjar fotos ni comentaris a les xarxes socials. Els delinqüents poden aprofitar-ho per robar al nostre habitatge.
  • Evitar penjar fotos personals i familiars: no penjar a les xarxes socials imatges personals o dels nostres familiars que puguin donar informació sobre la nostra vida privada.
  • Vigilar els robatoris a les platges: cada vegada són més freqüents els robatoris de mòbils a les platges i les zones turístiques. Cal anar molt en compte i no deixar-los a la sorra.
  • Anar en compte amb les wi-fi públiques: és un perill connectar-se a xarxes de wi-fi públiques d'hotels, restaurants o aeroports. És molt fàcil que ens puguin robar les nostres credencials. Si ho fem cal instal·lar abans una VPN.
  • No fer servir carregadors públics: mai s'han de fer servir carregadors de persones desconegudes. Els ciberdelinqüents ho utilitzen per passar un troià informàtic al nostre telèfon.
ARXIVAT A:
Tecnologia Seguretat

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut