Albert Galcerán i Pedro Pardo parlen de les melodies clàssiques dels mòbils a "Tot es mou"

Quatre obres de música clàssica que han triomfat als mòbils i videojocs (i no ho saps)

La música clàssica present en els mòbils i en els videojocs, i més del que et podries imaginar. Albert Galcerán i Pedro Pardo han recollit al "Tot es mou" algunes d'aquestes melodies

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

1. Trucada del Nokia 2110
El Nokia 2110 es va presentar l'any 1994, i la seva melodia era inconfusible. Es calcula que sonava 1.800 milions de vegades al dia (20.000 sons de trucada cada segon). Prové del "Vals per a Guitarra" de Francisco Tárrega (1902).

 


2. Apple "Marimba" classic ringtone
Apple va buscar una melodia que travessés les parets d'una oficina, perquè es pogués sentir nítidament des de tot arreu, i va escollir, precisament, una música tocada amb una marimba, un instrument típic de la música clàssica.

 


3. La melodia del Tetris
Ha acompanyat milions de persones que, durant hores i hores, han intentat encaixar peces de formes diverses. La música del Tetris és una versió midi que prové d'una cançó tradicional russa coneguda com a "Korebéiniki", basada en un poema de Nikolai Nekràssov (1861). I precisament el poema i el joc estan molt relacionats. I és que els korobéinikis eren una mena de drapaires en la Rússia prerevolucionària, i el poema explica com un korobéiniki intenta vendre la seva mercaderia a una noia, la Katia. Els dos joves s'enamoren i quan es fan un petó desapareixen. El mateix que les peces del tetris quan es completa una fila.

 


4. La banda sonora de DIABLO II
Richard Wagner també ha estat inspirador en la música de diversos videojocs. Albert Galcerán i Pedro Pardo a "Tot es mou" recuperen el tema utilitzat pel compositor Matt Uelmen per fer la banda sonora de DIABLO II. És un tema calcat del Preludi de "Tristany e Isolda" que Richard Wagner va acabar l'any 1859.

 

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut