• Jorge Herralde
  Veure vídeo

  Jorge Herralde

  Anna Guitart entrevista Jorge Herralde

 • Esther Tallada
  Veure vídeo

  Esther Tallada

  Anna Guitart entrevista Ester Tallada

 • Ida Vitale
  Veure vídeo

  Ida Vitale

  Anna Guitart entrevista la poeta Ida Vitale que, amb 95 anys, ha guanyat el Premi Príncipe de Asturias. Amb aquest motiu, Tusquets ha recuperat la seva "Poesia reunida". De família italiana, Vitale va néixer a l'Uruguay, però es va exiliar a Mèxic i, més tard, va marxar a viure amb el seu marit a Austin. Ha fet de traductora i periodista, i escriu novel·la i poesia. Una poesia que no és gens complicada, tot i que defensa que és bo pensar què volen dir els poemes, o què et diuen. Anar-ho descobrint. Guitart parla amb ella de la seva escriptura, però sobretot de la passió que té per la lectura, l'inici de la seva vocació.

 • Joaquim Carbó
  Veure vídeo

  Joaquim Carbó

  Anna Guitart entrevista Joaquim Carbó

 • Marina Garcés
  Veure vídeo

  Marina Garcés

  Anna Guitart entrevista Marina Garcés

 • Joan Margarit
  Veure vídeo

  Joan Margarit

  Anna Guitart entrevista el poeta Joan Margarit. Ha publicat "Per tenir casa cal guanyar la guerra", un llibre en què recupera records d'infantesa i joventut i es pregunta per què, precisament, els ha conservat. Per què aquells? I, sobretot, quina importància han tingut en la seva poesia? Margarit parla de la construcció de la memòria. El programa recorre amb ell diferents moments vitals i es reconeix alguns dels elements que formen part de la seva poesia.

 • Toni Sala
  Veure vídeo

  Toni Sala

  Després de l'èxit aconseguit als Estats Units amb la traducció d'"Els nois", Toni Sala presenta "Persecució", una novel·la que fa honor al seu nom. Construïda a partir del relat en primera persona dels quatre protagonistes, el llibre comença amb aquesta frase: "Vaig sortir un any amb un home, fins que vaig saber que havia matat la seva dona." Aquest és l'inici d'una persecució particular, ja que, en lloc de fugir del mal, la narradora el persegueix. A més d'ella, els altres protagonistes són l'assassí, un company de presó i una hostessa de vol reconvertida en treballadora d'un hotel. Anna Guitart parla amb Toni Sala sobre l'escriptura, sobre els temes de la literatura i, sobretot, sobre el mal i la moral, recurrents en la seva obra.

 • Sara Mesa
  Veure vídeo

  Sara Mesa

  L'escriptora sevillana Sara Mesa és una de les veus més reconegudes de l'actual panorama narratiu espanyol. L'èxit unànime de crítica i de públic li va arribar amb "Cicatriz", publicada per Anagrama l'any 2015. Anna Guitart parla amb ella a partir de les seves dues últimes publicacions: d'una banda, "Silencio administrativo" (Anagrama), un assaig que va necessitar escriure després de conèixer una indigent i intentar ajudar-la. Mesa s'acosta a la realitat de la gent que viu al carrer, als estigmes que arrosseguen, i posa en qüestió la nostra mirada sobre ells. També a la seva última novel·la, "Cara de pan" (Anagrama), incomoda el lector. Mesa proposa la història d'una nena-jove que, en lloc d'anar a l'escola, passa les hores amagada en un parc, i la relació que estableix amb un home gran, que l'acompanya. Com sempre en la narrativa de Mesa, són personatges desubicats i la història va més enllà del plantejament que es pugui fer el lector a partir de l'argument. La literatura de Sara Mesa és inquietant, fascinant i pertorbadora.

 • Le Clézio
  Veure vídeo

  Le Clézio

  Anna Guitart entrevista Le Clézio

 • Josep Pedrals
  Veure vídeo

  Josep Pedrals

  Anna Guitart entrevista Josep Pedrals

 • Maggie O'Farrell
  Veure vídeo

  Maggie O'Farrell

  Anna Guitart entrevista Maggie O'Farrell

 • Maite Carranza
  Veure vídeo

  Maite Carranza

  Anna Guitart entrevista Maite Carranza.

 • Sergi Pàmies
  Veure vídeo

  Sergi Pàmies

  Anna Guitart entrevista l'escriptor Sergi Pàmies.

 • Quim Monzó
  Veure vídeo

  Quim Monzó

  Quim Monzó és segurament un dels nostres autors més llegits, amb una obra molt extensa traduïda a 25 idiomes. En aquesta conversa, parla dels seus records d'infància i joventut, de la relació amb els seus pares, de com a casa seva llegia d'amagat, de com aconseguia llibres gràcies a un bibliobús que s'aturava al seu barri, dels inicis en els estudis de dibuix publicitari i de com va abandonar aquesta professió per dedicar-se a l'escriptura. També de com va triar el català per escriure, dels seus inicis en el reporterisme, de com treballar a la ràdio el va ajudar a depurar el llenguatge, de per què escriure és reescriure, de la dificultat de traduir, de la predilecció pels contes, de com els seus llibres són la seva autobiografia, de per què no escriu narrativa des de fa 11 anys, i de com encara ara, 40 anys després, el diverteix escriure, malgrat que es queixa tot el dia.

 • Amélie Nothomb
  Veure vídeo

  Amélie Nothomb

  Dédodat i Tremière són dos proscrits de la societat i també els protagonistes de la darrera novel·la de l'escriptora belga Amélie Nothomb.Basada en "En Riquet el del plomall", un conte clàssic de Charles Perrault.

Anar al contingut