Dilluns, a les 22.00, al 33

Anna Guitart té "Tot el temps del món" per parlar amb Roser Capdevila

Conversem amb Roser Capdevila, que ha presentat les seves memòries il·lustrades: "La nena que volia dibuixar", un llibre en què recull sobretot els seus records d'infantesa i la postguerra que li va tocar viure.
Roser Capdevila

Roser Capdevila

Roser Capdevila ha fet les delícies dels infants amb les seves històries, sobretot amb les protagonitzades per les Tres Bessones i la Bruixa Avorrida, que han donat la volta al món. Quan és a prop de fer els 80 anys, Roser Capdevila ha presentat les seves memòries il·lustrades, "La nena que volia dibuixar", un llibre en què recull sobretot els seus records d'infantesa i la postguerra que li va tocar viure. És el relat de la infantesa alhora dura i feliç d'una autora que mai ha deixat de ser una nena amb ganes de dibuixar.

Enregistrada al seu domicili familiar, allà on va néixer, al barri d'Horta de Barcelona, i allà on situa els records del llibre, en aquesta entrevista Roser Capdevila parla com, amb els seus dibuixos, ha volgut fer d'alguna manera de cronista d'una època. Plena d'humor i ironia parla dels seus records de l'escola, de la religió, de la família, de l'ambient opressiu i alhora dels seus afanys de llibertat. I també parla del pas del temps, de com assumeix la vellesa malgrat els embats de l'edat, que ja no la deixen ni llegir ni dibuixar.

"La nena que volia dibuixar"
Roser Capdevila
Angle Editorial

Alhora, el programa, de mitja hora, inclou una peça inicial en què Anna Guitart fa unes recomanacions literàries vinculades a l'actualitat. Aquesta setmana, les recomanacions literàries són de l'àmbit infantil:

Col·lecció Cavall Clàssic
Ed. Combel
Títols com Els tres porquets, L'aneguet lleig o La rateta que escombrava l'escaleta il·lustrats per Pepe Rodríguez, Àfrica Fanlo o Betowers.

"L'enigma de la Vilagallina"
Albert Arrayás
Ed. Babulina Books

"Uh-uh el petit mussol"
Paul Friester i Philippe Goossens
Ed. La Casita Roja

"Això no és una selva"
Susanna Isern i Rocío Bonilla
Ed. Flamboyant

"L'elefantó tafaner"
Loes Riphagen
Ed. Takatuka

"Panxa de balena"
António Jorge Gonçalves
Ed. Joventut

"Tot el temps del món" és un programa de Televisió de Catalunya en què cada setmana Anna Guitart entrevista un gran nom de les lletres. Autors nacionals i internacionals conversen sense rellotge en aquest programa, que vol ser un homenatge a la paraula, a la reflexió, a la conversa pausada i, sobretot, al valor de la literatura.

Localitzades en espais naturals, les entrevistes pivoten sobre l'obra recent dels seus autors. Tots tenen entre mans una nova obra que han presentat recentment als lectors.

Anna Guitart (Barcelona, 1976) és periodista i guionista. Va començar treballant a Ràdio Barcelona i, després, al programa "La República", de Joan Barril, a COM Ràdio. En televisió, i en l'àmbit de la literatura, va ser coordinadora de guió de "Via llibre" (canal 33) i conductora de la secció de llibres del "Tria 33" (canal 33). Anteriorment, va ser cap de continguts del concurs "Bocamoll" (TV3) i va formar part de l'equip del documental "Setembres", dirigit per Carles Bosch.