Dilluns, a les 22.00, al 33

Anna Guitart té "Tot el temps del món" per parlar amb l'escriptor Jordi Puntí

Jordi Puntí és el segon convidat d'Anna Guitart
Anna Guitart i Jordi Puntí

Anna Guitart i Jordi Puntí

"Reescriure és gairebé millor que escriure. Em diverteix més i em fa sentir més la passió de l'escriptura, fins al punt que, si puc canviar un adjectiu en l'últim moment, quan està a punt d'imprimir-se el llibre, el canvio."
Jordi Puntí

Fa sis anys, des de la publicació d'"Els castellans", que Jordi Puntí no es trobava amb els lectors. Des de llavors sabíem que havia estat treballant en una novel·la sobre el músic Xavier Cugat. Encara l'esperem i, mentrestant, ha tornat als contes, allà on va començar. Jordi Puntí es va estrenar en el món literari amb dos reculls de contes i aquesta temporada hi ha tornat amb "Això no és Amèrica" (editada per Empúries en català i, Anagrama, en castellà).

Com el fet de ser fill únic va influir per dedicar-se a explicar històries, els seus records d'infància, la seva passió per l'escriptura i la reescriptura, la seva relació amb els lectors i amb els seus personatges o el seu "instint fabulador" són alguns dels temes que flueixen al llarg de la conversa.

"Tot el temps del món" és un nou programa de Televisió de Catalunya en què cada setmana Anna Guitart entrevista un gran nom de les lletres. Autors nacionals i internacionals conversen sense rellotge en aquest programa, que vol ser un homenatge a la paraula, a la reflexió, a la conversa pausada i, sobretot, al valor de la literatura.

Localitzades en espais naturals, les entrevistes pivoten sobre l'obra recent dels seus autors. Tots tenen entre mans una nova obra que han presentat recentment als lectors.

Alhora, el programa, de mitja hora de durada, inclou una peça inicial en què Anna Guitart fa unes recomanacions literàries vinculades a l'actualitat.

Aquesta setmana, les recomanacions literàries són:

"Vincles ferotges: la dona singular i la ciutat"
Vivian Gornick
L'Altra Editorial / Sexto Piso
Trad. Josefina Caball / Daniel Ramos Sánchez (al castellà)

"Nivells de vida"
Julian Barnes
Angle Editorial / Anagrama
Trad. Àlex Gombau i Arnau / Jaime Zulaika (al castellà)

"Del final de la soledat"
Benedikt Wells
Ed. Les Hores / Malpaso
Trad. Ramon Farrés / Beatriz Galán Echevarría (al castellà)

Anna Guitart (Barcelona, 1976) és periodista i guionista. Va començar treballant a Ràdio Barcelona i, després, al programa "La República", de Joan Barril, a COM Ràdio. En televisió, i en l'àmbit de la literatura, va ser coordinadora de guió de "Via llibre" (canal 33) i conductora de la secció de llibres del "Tria 33" (canal 33). Anteriorment havia estat cap de continguts del concurs "Bocamoll" (TV3) i va formar part de l'equip del documental "Setembres", dirigit per Carles Bosch.