Avui s'ha presentat La Marató de TV3
Avui s'ha presentat La Marató de TV3
La 27a edició està dedicada a la investigació del càncer

Tot a punt per a La Marató de TV3 de diumenge

Diumenge s'emet a TV3 i Catalunya Ràdio el programa més llarg i més solidari de l'any, que combina sensibilització, entreteniment i divulgació amb la finalitat de recaptar fons per finançar projectes de recerca científica. Enguany destinarà el seu esforç divulgatiu i impulsor a la recerca biomèdica del càncer.

"La Marató d'enguany, la 27a edició, està dedicada a la investigació del càncer. El programa de diumenge, a TV3, tindrà 15 hores de directe, entre les 10 del matí i la 1 de la matinada, però abans La Marató començarà a Catalunya Ràdio, amb el programa ‘El suplement'" - Vicent Sanchis, director de TV3 

 

La Marató d'aquest any està dedicada al càncer, com ja s'havia fet en altres ocasions, perquè és una de les malalties que causen més estralls al món. "Sempre parlem de xifres molt terribles, però ara en donaré per a l'esperança: la supervivència al càncer ha crescut un 7% els últims 10 anys i la mitjana se situa, actualment, en el 55%. Però encara queda moltíssima gent que no es pot curar i que es podria curar si continuéssim avançant en la investigació i en la prevenció."

"1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones tindran càncer al llarg de la seva vida. Per això aquesta Marató, perquè tots ells es puguin salvar gràcies als avenços en investigació que es puguin fer amb els diners que la solidaritat ens permeti recollir diumenge."

Ja fa dies que es poden fer donatius a través dels canals habituals, i se'n podran continuar fent després de diumenge. "La Marató és una de les iniciatives més solidàries d'aquest país, de les més sensibles, de les més entranyables i de les més útils."

 

Catalunya Ràdio marcarà el tret de sortida

La Marató començarà a Catalunya Ràdio, amb "El suplement" de Roger Escapa, que serà qui obrirà la persiana, a partir de les 8.00. A més, des d'iCat tindrà lloc un concert solidari a l'Antiga Fàbrica Damm amb Koers i una sèrie convidats i amics d'aquesta banda que ja van ser en "El desconcert" i en la presentació de la temporada d'estiu. Vindran acompanyats d'amics com Els Catarres, Gertrudis, Doctor Prats, Suu i Porto Bello. Un concert solidari amb les invitacions gairebé esgotades que serà presentat per Roger Carandell i Juliana Canet, conductors del programa "Adolescents iCat" i, a la vegada, hi portarà associada una altra novetat, una actualització del marcador des del concert mateix, que se sumarà a la que ja es fa des d''El suplement'".

 

A partir de les 10, La Marató a TV3

La Marató de TV3, que aquest any presenta Ramon Gener i Gemma Nierga, arrencarà a les 10 del matí amb un programa de més de 15 hores, que combinarà sensibilització, entreteniment i divulgació amb la finalitat de recaptar fons per finançar projectes de recerca científica. Serà un dia complet: "Proposem un programa per a tots els públics amb convidats diversos, per exemple, els adolescents.cat proposen una coreografia basada en un joc de moda, el Fortnite, però també ens visitarà el Màgic Andreu, que es retrobarà amb un noi que va conèixer en el programa ‘La màgia cura' dels hospitals, que ara ja és un home i està recuperat. I ja de cara a la nit, deixarem marxar els testimonis, i tindrem més actuacions, més espectacle i entreteniment mentre esperem un gran marcador. Actuacions que hem procurat que siguin fetes expressament per a La Marató", ha explicat el director de La Marató, Xavi Abad.

 

La investigació, el focus d'aquesta edició

"Normalment, La Marató s'ha centrat a explicar malalties, aquest cop volem posar el focus en la investigació, on aniran a parar els diners que donin els catalans. Que és la immunoteràpia, la radiologia d'altra precisió, cirurgia amb robots, el genoma, l'estudi genètic del càncer o els tractaments personalitzats? Intentarem explicar tots aquests termes que semblen de ciència-ficció", ha afegit Abad.

 

El robot Peppet i un jardí vertical, entre les novetats d'enguany

Serà Eloi Cordomí qui s'encarregarà, amb l'ajuda de la realitat virtual i d'un col·laborador robòtic molt especial, d'explicar i apropar als espectadors tots aquests termes. El robot Pepper, un robot social d'hospital encara en desenvolupament, recordarà per ell moltes dades i xifres.

L'altre pilar serà la vida, que es materialitzarà durant el programa. Una vida en forma de paraula que és visible al plató, un jardí vertical ple d'éssers vius. A més, l'humor serà clau per explicar la prevenció. Al llarg del programa, una sèrie de gags protagonitzats per Betsy Túrnez i Pau Vinyals posaran l'accent, humorístic però amb contingut important, en la prevenció. Sal i pebre a la vida per aconseguir que aquest percentatge del 40% de càncers que es poden prevenir sigui encara més gran.

La Marató tindrà vida més enllà de plató 1. Un segon plató comandat per Sheila Alen prendrà el pols a tot el que passi a les xarxes amb aquesta etiqueta d'#HoVisc, es veuran algunes actuacions exclusives i s'aniran descobrint els convidats i artistes que desfilaran pel plató principal.

 

La Marató als Mitjans Digitals de la CCMA

La Marató s'ha escampat de TV3 a la resta de mitjans germans de la CCMA, com són els mitjans digitals i xarxes socials. "La Marató ja ha començat a l'entorn digital fa dies amb aquesta etiqueta #HoVisc, que és una manera de fer participar els usuaris i la ciutadania de la seva vinculació i relació amb aquesta malaltia que diumenge s'intentarà combatre", ha dit Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio i de Mitjans Digitals de la CCMA. "Amb aquest hashtag #HoVisc, volem buscar l'emoció, el testimoni més personal: amics, familiars, gent que té o ha tingut aquesta malaltia, recordar-los i reivindicar les persones que ho viuen i, a partir d'aquí posar en valor, d'una manera emotiva, el sentit de La Marató d'enguany."
 

En xifres

La Marató de TV3 reunirà 25 actuacions, passaran 380 persones pel plató, així com 20 testimonis i 20 metges investigadors, i es faran 15 connexions en directe.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
La Marató
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut