Diumenge, a les 22.40, a TV3

La fe mou muntanyes, a "This is art"

I així ho van entendre al llarg de la història els artistes que es van posar al servei de Déu per intentar plasmar-la. En el període de la Contrareforma, per exemple, uns quants van anar més enllà: tenien com a objectiu principal evangelitzar a través de l'art.
Ramon Gener davant la basílica de la Sagrada Família

En aquest capítol s'agafa com a leitmotiv la basílica de la Sagrada Família i la figura del constructor, Antoni Gaudí, que va veure com creixia la seva fe alhora que es consolidava el seu somni. Ramon Gener se submergirà a l'interior d'aquest temple per ser testimonis d'un espectacle fascinant. L'arribada del sol dona llum a tots els racons en una explosió de color, calidesa i harmonia. Un espai màgic ple de corbes sinuoses, les aportacions arquitectòniques de les quals neixen de l'observació de la naturalesa.

Però una de les grans inspiracions de Gaudí per a la construcció d'aquest temple van ser les catedrals gòtiques. Gener visitarà la catedral de Notre-Dame de Rouen, un gran exemple del gòtic. Com totes les esglésies d'aquest estil, pretenia ser una gran elevació cap a la fe i cap a Déu.

També s'analitzarà l'obra de Vassili Kandinski, el pare de l'art abstracte i el primer artista que va abandonar el món material per entrar al món espiritual. I ho va fer relacionant música i pintura. A "This is art" es demostrarà, gràcies a la col·laboració d'alguns músics de l'Orquestra Simfònica del Vallès.

I en un marc arquitectònic incomparable com la Universitat d'Oxford, es parlarà amb Luciano Floridi, professor de Filosofia i Ètica de la Informació, sobre fe i espiritualitat.