Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
La influència del dolor en els artistes, a "This is art"

Frida Kahlo és la pintora més turmentada de la història?

El dolor físic i el dolor emocional van marcar la vida i l'obra de Frida Kahlo. En un capítol de "This is art" dedicat al dolor, Ramon Gener no es podia oblidar de l'artista mexicana

Tal com explica Ramon Gener a "This is art", si hi ha una persona que va saber què era sentir un dolor insuportable va ser Frida Kahlo. Va ser una artista a qui la pintura va servir d'autèntic alleujament. El seu calvari va començar als sis anys, quan una poliomelitis la va obligar a passar molts dies al llit, però el cop definitiu li va arribar als 18 anys. Un accident de trànsit li va torçar la vida i la va deixar prostrada en un llit durant mesos. 

Frida va estar tres mesos a l'hospital. Va passar per més de 30 operacions. Quan va tornar a casa tota enguixada no es va poder aixecar del llit durant molt de temps. I va ser al llit on va començar a pintar i a crear un univers únic. Va ser a l'anomenada Casa Blava, on Frida Kahlo vivia amb la seva família. Les lesions van ser molt doloroses i el tractament també ho va ser. Els seus quadres i retrats van reflectir amb molta claredat què suposava conviure amb el dolor.

 

Quan va poder sortir de casa, la seva amiga Tina Modotti la va introduir als ambients artístics de Mèxic i allà va conèixer Diego Rivera.

"En la vida he patit dos accidents importants: el primer va ser amb un tramvia. El segon, amb Diego Rivera. Diego va ser, amb diferència, el pitjor."

Frida Kahlo

Frida i Diego es van casar el 21 d'agost del 1929 i 10 anys més tard es van divorciar. I és que el dolor físic no va ser el que va fer més mal a Frida Kahlo: va ser el dolor emocional. L'amor que van sentir l'un per l'altre va ser molt gran, però també molt tòxic. Ella va patir molt amb les infidelitats de Diego Rivera, fins i tot quan va decidir que ella també li seria infidel, diu Ramon Gener. Igual que havia fet amb el dolor físic, Frida va portar aquest dolor emocional als seus quadres. La parella es va casar per segon cop el 8 de desembre del 1940.

 

És difícil saber si Frida Khalo ha estat la pintora més turmentada de la història, però sí que està clar que el seu dolor, físic i emocional, va marcar  la seva trajectòria artística.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut