Una imatge del reportatge "Lamu, els àrabs del mar"
Una imatge del reportatge "Lamu, els àrabs del mar"
Divendres, a les 22.40, al 33

Es Cubells i la ciutat de Lamu, a "Thalassa"

"Thalassa" ens descobreix Es Cubells, un paratge meravellós d'Eivissa. A continuació anem a Lamu, una ciutat construïda amb pedra de corall

El programa "Thalassa" convida l'espectador a seguir aventures inèdites pels mars i oceans del món amb homes i dones que dediquen la vida a la preservació de l'entorn marítim. Aquest divendres, 19 de juny, a les 22.40, el programa emet els reportatges "Es Cubells" i "Lamu, els àrabs del mar".

Es Cubells
L'illa d'Eivissa amaga racons on la mateixa naturalesa sembla haver decidit protegir el seu paisatge. És el cas des Cubells, on la costa retallada s'imposa sobre un mar on els pescadors s'han resistit a abandonar per complet el seu antic protagonisme. La història d'aquest indret ha estat marcada pel relleu abrupte i la manca de vies de comunicació per terra fins ben entrat el segle XX, fent del mar l'única porta d'entrada i de sortida per a la gent del municipi.
Avui, els germans Cardona són els últims pescadors des Cubells i l'esperit viu d'una població que va aprendre a viure de manera aïllada amb els recursos que la terra i el mar els oferia.

Lamu, els àrabs del mar
L'antiga ciutat de Lamu, construïda amb pedra de corall, és un dels reductes més ben conservats de la cultura suahili. Una empremta viva de l'època d'esplendor dels comerciants àrabs que solcaven l'oceà Índic des de l'índia fins a l'Àfrica oriental. Avui, l'herència marinera d'aquells àrabs del mar que un dia van arribar a la costa africana aprofitant els vents del monsó per impulsar els seus grans velers, s'ha mantingut viva entre els habitants de Lamu, que han sabut conservar l'antic art de navegar a vela i el secret de construir "dhows".

Anar al contingut