Tenim un pla... i jo també!

Tenim un pla que vol mostrar i presentar les persones, les històries que hi ha darrere de grans idees i entitats, i que per raons molt diferents tenen grans reptes per encaixar. I només si aconsegueixen assolir amb èxit aquests reptes podran seguir endavant.

Davant d'aquesta situació va néixer la idea de "Tenim un pla": trobar aquells negocis, que als ulls de la gent presentin poques o cap diferència amb la seva competència, i que molta gent s'atreviria a jutjar que estan "tocats de mort", però que amaguen grans innovacions en el dia a dia dels seus impulsors. Quan em van convidar a ser part d'aquest apassionant repte no vaig saber dir que no.

En el primer capítol de "Tenim un pla" comença una nova etapa. Una etapa que passa per fer públics problemes que el 99% d'empreses i entitats prefereixen "guardar-se a casa", sota l'estora, i no ensenyar-los. Persones que s'emocionen al recordar on van arribar a ser, però que a l'hora desprenen més ganes de canviar-ho de les que jo he vist en molta gent a qui els van molt bé els seus negocis.

Cada diumenge podrem tenir l'oportunitat de veure com avancen  quatre negocis concrets, aquestes quatre idees, i totes les persones que hi ha darrere. Podrem veure com cauen i s'aixequen, com triomfen però també com fracassen. Veurem com a vegades són ells qui s'emocionen, i d'altres, l'equip que ha fet possible aquest programa.

Hem esbotzat parets. Fet soroll. Rigut. Plorat. Cridat. Envaït mercats municipals i muntat una flashmob. I voleu saber què ha estat el més emocionant de tot? Que aquells negocis que han sabut remuntar i trobar el seu espai no ho han fet gràcies a res d'això. Ho han fet gràcies a les persones, amb noms i cognoms, que han lluitat com mai per canviar la seva situació.

Acabo confessant un secret: encara que durant els mesos de rodatge mai els ho diguéssim, el pla el tenien ells. No nosaltres.


Pau Garcia-Milà
Anar al contingut